Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadeniz Bölgesi'nde Yüksek Kesimlere Kar Düştü

Karadeniz'deki beş ilde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu, yaylalar beyaz örtüyle kaplandı.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 12:31
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 13:12

Karadeniz Bölgesi'nde Yüksek Kesimlere Kar Düştü

Karadeniz Bölgesi'nde Kar Manzaraları

Karadeniz'in Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bu alanlar, karın ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Ordu'da Kar Durumu

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kar etkili oldu. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, karın yaylalarda önceki akşam itibarıyla başladığını belirtirken, gece sıcaklıklarının eksi 2 derecelere düştüğünü ifade etti. Yağışların aralıklarla sürdüğünü aktaran Kaya, arazide kar miktarının az olduğunu ve yollarda kar olmadığını vurguladı. Ayrıca, yaylacıların durumlarını takip ettiklerini ve bu süreçte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını dile getirdi.

Rize'de Kar Kalınlığı

Rize'de ise yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. İkizdere ilçesine bağlı 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı, 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası ve Kaçkar Dağları çevresindeki yaylalar beyaz örtüyle kaplandı. Yaylalarda kar kalınlığı yer yer 20 santimetreye ulaştı.

Artvin'deki Etkiler

Artvin'de havanın soğumasıyla yüksek rakımlı yayla ve yerleşim yerlerinde kar yağışı meydana geldi. Merkezdeki Karçal, Şavşat'ta Arsiyan, Ardanuç'taki Bilbilan Yaylası ve Borçka’daki Camili bölgesi karla kaplandı. Camili bölgesindeki yağış sonrası, yol boyunca kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Giresun ve Trabzon'daki Durum

Giresun'un yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu. Dereli ilçesindeki 1700 rakımlı Kümbet ve 1600 rakımlı Bektaş yaylaları ile Giresun, Trabzon ve Gümüşhane'nin ortak kullandığı Sisdağı Yaylası karla kaplandı. İl Özel İdaresi ekipleri, bazı yayla yollarında kar temizleme çalışmaları başlattı.

Trabzon'un yüksek kesimleri de beyaza büründü. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl ile Şalpazarı ilçesindeki Sisdağı, Alaca ve Kadırga yaylalarında etkili kar yağışı dikkat çekti.

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı...

Giresun'un yüksek kesimleri, kar yağışının ardından beyaza büründü. Kentin Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası karla kaplandı.