Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karayollarında Güncel Durum ve Uyarılar

Trafik işaretlerine uyulması rica ediliyor. Yol bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 08:50
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 08:50

Karayollarında Güncel Durum ve Uyarılar

Karayollarında Güncel Durum

Kara yollarındaki yapım, bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla sürücülerden dikkatli olmaları ve trafik işaretlerine uymaları isteniyor.

Önemli Kesimlerde Çalışmalar Devam Ediyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol durumu bültenine göre, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu projesinin Malkara-Çanakkale kesiminde, Gelibolu Güney-Lapseki kavşakları arası 1-3. kilometrelerinde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadükleri üzerinde bakım çalışmaları nedeniyle her iki yönde sağ veya sol şeritler trafiğe kapatılmıştır; bu bölgedeki ulaşım diğer şeritlerden sağlanmaktadır.

Yol Yapım Çalışmalarının Etkilediği Diğer Bölgeler

  • Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 51-52. kilometrelerinde, yol yapım çalışmaları nedeniyle Ankara-Kahramankazan istikametinde ulaşım servis yolundan sağlanmaktadır.
  • Gelibolu-Eceabat yolunun 53-60. kilometreleri arasında devam eden yol yapım ve onarımları için sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Bergama-Soma yolunun 8-9. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları sebebiyle ulaşıma, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü izin verilmektedir.
  • Aydıncık-Anamur yolunun 23-25. kilometrelerinde (Büyükeceli-Yanışlı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında ulaşım kontrollü olarak yapılmaktadır.
  • Altınoluk-Edremit yolunun 18-19. kilometrelerinde betonarme istinat duvarı yapım çalışmaları dolayısıyla Edremit istikametinde tek şerit trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü sağlanmaktadır.
  • Bartın-Safranbolu yolunun 2-15. kilometrelerinde, asfalt sathi kaplama çalışmaları nedeniyle sürücülerden trafik işaretlerine uyum göstermeleri beklenmektedir.
  • Kalkan-Kaş yolunun 0-1. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir.
  • Diyarbakır-Bismil-Batman yolunun 12-18. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü devam etmektedir.
  • Artvin-Erzurum yolunun 0-55. kilometrelerinde yol şevi temizlik çalışmaları sebebiyle yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ve tek şeritten kontrollü sağlanmaktadır.

Sürücülerin bu noktalar başta olmak üzere, yol bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığı kesimlerde dikkatli olmaları önem arz etmektedir.