Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karsan ve Toyota İşbirliğiyle Hidrojen Teknolojisinde Yeni Adımlar

Karsan, Toyota ile hidrojen teknolojisi alanında işbirliği yaparak yenilikçi mobilite çözümlerine odaklanıyor.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 14:42
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 14:42

Karsan ve Toyota İşbirliğiyle Hidrojen Teknolojisinde Yeni Adımlar

Karsan ve Toyota'dan Yenilikçi Bir İşbirliği

Karsan ve Toyota Motor Europe, hidrojen teknolojisi alanında yeni bir işbirliğine imza attı. Bu ortaklık, Karsan'ın vizyonu olan "Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde" ilkesini güçlendiriyor.

Yeni Teknolojiler İçin Adım Adım İlerliyoruz

Karsan, Eylül 2022'de Almanya'da düzenlenen IAA Transportation Fuarı'nda tanıttığı e-ATA Hydrogen modeli ile hidrojen yakıt hücreli araçlara yatırımını artırmıştı. Şirket, bu işbirliği sayesinde Toyota Fuel Cell Module’lerini hidrojenli araçlarında kullanarak, teknolojik yeteneklerini geliştirecek ve bu araçların 2025 yılına kadar pazara sunulmasını planlıyor.

CEO Okan Baş'ın Değerlendirmeleri

Karsan Genel Müdürü Okan Baş, "Amacımız, müşterilerimize en güvenilir ve en yüksek performansa sahip mobilite çözümleri sunmaktır. Japon teknoloji devi Toyota ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, hidrojen teknolojisinde ileriye taşıyacak önemli bir adım" diye belirtti.

Toyota'nın Vizyonu

Toyota Motor Avrupa Hidrojen Fabrikası Başkan Yardımcısı Thiebault Paquet, hidrojenin gelecekte toplu taşıma sistemlerinin karbon ayak izini azaltmada kritik bir rol oynayacağına inandıklarını ifade ederek, Karsan ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Bu ortaklığın sonucunda, hidrojen teknolojisine yapılan yatırımların artmasıyla birlikte, çevre dostu ve yenilikçi mobilite çözümleri sağlanması hedefleniyor.

Karsan ve Toyota Motor Europe, "hidrojen teknolojisi" alanında işbirliğine imza attı. Karsan...

Karsan ve Toyota Motor Europe, "hidrojen teknolojisi" alanında işbirliğine imza attı. Karsan CEO'su Okan Baş, açıklamalarda bulundu.