Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kassam Tugayları Gazze'de İsrail Askerlerini Hedef Aldığını Açıkladı

Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'deki çatışmalarda İsrail askerlerini hedef aldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 20:27

Kassam Tugayları Gazze'de İsrail Askerlerini Hedef Aldığını Açıkladı

Kassam Tugayları'ndan Açıklama

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi ve Refah'ta İsrail askerlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, bu saldırılar sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Refah'taki Saldırılar

Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından yapılan paylaşımda, Refah'ın doğusunda bulunan Es-Selam Mahallesinde İsrail askerlerine antipersonel bombayla saldırıldığı, bu saldırılarda ölü ve yaralıların meydana geldiği ifade edildi.

Tel el-Heva Mahallesi'nde Gerçekleşen Olaylar

Tel el-Heva Mahallesi'nde, Bera bin Azib Camisi yakınlarında bir grup İsrail askerine antipersonel bombalı bir saldırı düzenlendiği ve bu bölgede bulunan bir personel aracının da Yasin-105 füzeleriyle vurulduğu bildirildi. Bu saldırıların ardından, İsrail askerlerinden öleni ve yaralananı olduğu kaydedildi.

İsrail Ordusundan Açıklama

Öte yandan, İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 2 askerinin ağır yaralandığını duyurdu. Yaralı askerlerin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi; ancak tedavi sürecine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.

Çatışmaların Genel Durumu

7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlamasıyla birlikte, toplamda 4 bin 229 İsrail askerinin yaralandığı, bunlardan 2 bin 160'ının karadan işgal sürecinde yaralandığı ifade edilmektedir.