Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kastamonu'daki Tekne Kazası: Kurtulma Mücadelesi

Kastamonu'daki tekne kazasından kurtulan Ayşenur Gürcan, yaşadıklarını ve kayıplarını anlattı.

Yayın Tarihi: 15.08.2024 14:03
Güncelleme Tarihi: 15.08.2024 14:03

Kastamonu'daki Tekne Kazası: Kurtulma Mücadelesi

Kastamonu Tekne Kazasında Hayatta Kalma Mücadelesi

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 11 Ağustos'ta meydana gelen tekne kazasından kurtulan 22 yaşındaki Ayşenur Gürcan, yaşadığı korkunç anları ve kayıplarını anlattı. "Maviş" isimli fiber teknedeki altı kişiden yalnızca üçü sağ kurtulabildi.

Tekne Alabora Oldu, Panik Başladı

Gideros Koyu açıklarında tekneleri alabora olan Gürcan, "Suya düşünce panik olmamamız gerektiği söylendi ancak hepimiz bir anda suya battık. Hülya isimli kadın beni ve kaptanı çekiştiriyordu. O da yüzme bilmiyordu," ifadelerini kullandı.

Tekne Kaptanı ve Başka Kurtarıcılar

Gürcan, "Batmaya başladım, ama Yasin beni sudan kurtardı. 'Beni bırakma, ben yüzmeyi bilmiyorum' dedim. Ahmet Kaan Karayılan da kuzeni Esmanur Gürcan'ı kurtardı. Kaan, ona yalpa yapmayı ve yüzmeyi öğretmeye çalıştı," diyerek duygusal anlar yaşadı.

Aile Acısı ve Sorumluluklar

Ayşenur Gürcan'ın babası Ramazan Gürcan, kızıyla 16 yaşındaki yeğeni Esma'nın Cide'ye gitme planını sonradan öğrendiğini belirtti. 'Küçük bir çocuğu o teknede ne arıyor? Bu bir suç,' dedi. Kızının kazadan önce bir arkadaşıyla "Başım belada, şarjım az," diye mesajlaştığını ifade etti.

Kayıplar ve Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Cide'deki kazanın ardından kaybolan Öztürk Kürelioğlu, Hülya Mütevilli ve Esmanur Gürcan için arama çalışmaları sürmekte. Batan tekneden sadece Ayşenur Gürcan, Ahmet Kaan Karayılan ve Emrah Yasin Büyükoral kurtarılabildi.

Bu olay, yaz aylarında tekne turlarının risklerini yeniden gündeme getirdi. Kazanın ardında kaybolanlar için üzüntü ve kaygı sürüyor.

Kastamonu'nun Cide ilçesinde batan tekneden kurtulan 22 yaşındaki Ayşenur Gürcan (solda)...

Kastamonu'nun Cide ilçesinde batan tekneden kurtulan 22 yaşındaki Ayşenur Gürcan (solda), kurtulmak için verdikleri mücadeleyi anlattı. Üzüntü yaşayan Gürcan, babası Ramazan Gürcan'a (sağda) sarıldı.