Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Kritik Görüşme

Katar Emiri Şeyh Temim, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Gazze ve Lübnan'daki ateşkes çabalarını görüştü.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 15:19

Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan Kritik Görüşme

Katar Emiri ve ABD Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Toplantı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüşme, Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes girişimleri üzerineydi.

Görüşmenin Detayları

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan açıklamada, Şeyh Temim'in, Blinken'i Orta Doğu turu kapsamında kabul ettiği ifade edildi. Bu tur, İsrail ve Suudi Arabistan’ı da kapsıyor.

İlişkilerin Geliştirilmesi

Görüşmede Katar ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik fırsatlar değerlendirildi. Ayrıca, bölgedeki ve uluslararası gelişmeler üzerinde duruldu.

Gündemdeki Konular

İki lider, Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria ve Lübnan'daki mevcut durumu ele aldı. Gazze ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili son gelişmeler de detaylandırıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 7 Ekim 2023'te İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasından bu yana Orta Doğu'daki 11. turunu gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İsrail'in ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu...

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani (sağda), İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu kapsamında Doha'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken (solda) ile Gazze Şeridi ve Lübnan'da ateşkes çabalarıyla ilgili gelişmeleri ele aldı.