Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katar ve Mısır, Filistin Ulusal Birliği İçin Pekin Diyaloğu'nu Destekliyor

Katar ve Mısır, Filistinli grupların ulusal birliği güçlendirmek için imzaladığı Pekin Diyaloğu'nu memnuniyetle karşıladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 16:42
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 16:42

Katar ve Mısır, Filistin Ulusal Birliği İçin Pekin Diyaloğu'nu Destekliyor

Katar ve Mısır'dan Pekin Diyaloğu'na Destek

Katar ile Mısır, Filistin gruplarının ulusal birliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri Pekin Diyaloğunu büyük bir memnuniyetle karşıladı. Bu önemli gelişme, Filistin topraklarındaki bölünmeyi sona erdirmek ve ulusal kimliği pekiştirmek adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Katar Dışişleri'nden Açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı, Pekin Diyaloğunun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki ihlallere karşı durmak için ulusal birlik oluşturma yönünde bir katkı sağlayacağını ifade etti. 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması için atılan bu adıma vurgu yapıldı.

Mısır Dışişleri'nin Görüşleri

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, ülkesinin Filistin'in ulusal uzlaşısı için yürütülen bölgesel ve uluslararası çabaları desteklediğini belirtti. Ebu Zeyd, Pekin Diyaloğunun, bağımsız bir Filistin devleti oluşturma hedefi açısından son derece kritik bir adım olduğunu kaydetti.

Pekin Diyaloğu Hakkında

21-22 Temmuz tarihlerinde Çin, Fetih Hareketi ve Hamas gibi önemli Filistinli grupların katılımı ile geniş kapsamlı bir toplantı düzenlemişti. Bu toplantının sonucunda, 14 Filistin grubunun üst düzey temsilcileri, aralarındaki bölünmüşlüğü sona erdirmek için Pekin Diyaloğunu imzalamışlardı.