Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kayseri'deki Sel Faciasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Kayseri'de selde hayatını kaybeden Muhittin Saraç, uyarılara rağmen aracıyla sehle ilerleyince sele kapıldı.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 15:08

Kayseri'deki Sel Faciasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Kayseri'de Sel Olayı

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde meydana gelen sel felaketinde bir kişi hayatını kaybetti. Olay, Güllüce Mahallesi'nde, aşırı yağışların ardından gelişti.

Hayatını Kaybeden Kişinin Kimliği

56 yaşındaki Muhittin Saraç, akrabasının uyarılarına rağmen aracını sürmeye devam edince sele kapılarak yaşamını yitirdi.

Cenaze Töreni ve Aileden Açıklama

Rahmetli Saraç'ın cenazesi, Güllüce Merkez Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi. Saraç’ın akrabası Hekim Mazlum, olay günü yaşananları anlattı:

"Köye dönerken 18.30 civarıydı. İlçeden çıkarken hafif bir yağmur yağıyordu ama köy yoluna girdiğimde yağmur şiddetini artırdı. Bu arada durup diğerlerini uyarmaya başladım. Muhittin de yanımdaydı, 5 dakika bekledi ama ilerlemeye devam etti. 'Gitme' diye uyardım ama dinlemedi; ardından sele kapıldı."

Olayın Ardından

Olay sonrası AFAD, jandarma ve ambulansa haber verildi. Ancak yardım ekipleri gelse de muhabirler, araç ve Muhittin Saraç'ı sular çekilene kadar bulamadı. Sonrasında ise aracın bulunduğu yerde cansız bedenine ulaşıldı.

Bu trajik olay, bölgedeki sel felaketinin ciddiyetini gözler önüne serdi.

Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki selde hayatını kaybeden kişinin, akrabasının yola devam etmemesi...

Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki selde hayatını kaybeden kişinin, akrabasının yola devam etmemesi uyarısına rağmen aracıyla ilerleyince sele kapılarak yaşamını yitirdiği öğrenildi. Cenaze töreninin ardından, Saraç'ın akrabası Hekim Mazlum, AA muhabirine açıklamada bulundu.