Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan'ın Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Azerbaycan'da, Kazakistan Cumhuriyet Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda iki ülke ilişkileri vurgulandı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 21:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 21:31

Kazakistan'ın Cumhuriyet Günü Bakü'de Coşkuyla Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyet Günü Resepsiyonu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın 25 Ekim Cumhuriyet Günü münasebetiyle düzenlenen özel bir resepsiyon gerçekleşti.

Önemli Katılımlar

Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov, çeşitli devlet yetkilileri, milletvekilleri ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı. Ayrıca Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da davetli olarak yer aldı.

İlişkilerin Temelleri

Etkinlikte her iki ülkenin milli marşları seslendirilirken, Büyükelçi Bayel, Azerbaycan ve Kazakistan arasındaki ilişkilerin sağlam hukuki temellere dayandığını ve sürekli gelişmekte olduğunu belirtti.

Bayel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bizim ailemiz Türk dünyasıdır." ifadesini hatırlatarak, bu yıl Türk Devletleri Teşkilatı'nın 15. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının yapıldığını ifade etti.

Kültürel Paylaşımlar

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Memmedov da iki ülke halkları arasında tarihi, kültürel ve dini ortaklıkların bulunduğunu vurguladı. Bu ortaklıkların, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin temelini oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, Azerbaycan ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık ve müttefiklik niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Kazak Mutfağı ve Müzik

Resepsiyonda Kazakistan'dan gelen müzisyenlerin performansı da yer aldı. Konuklara, Kazak mutfağından özenle hazırlanmış lezzetler ikram edildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet...

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın ulusal bayram statüsünde olan 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla resepsiyon verildi. Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel etkinlikte konuşma yaptı.