Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kazakistan Orta Doğu'daki Gerilimden Endişeli

Kazakistan, Orta Doğu'daki artan gerilimler için itidalli davranılmasını ve sivil kayıpların önlenmesini talep ediyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:06
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:06

Kazakistan Orta Doğu'daki Gerilimden Endişeli

Kazakistan'ın Orta Doğu'daki Gerilim Hakkındaki Açıklaması

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu'da artan gerginlikler konusunda derin endişeler ifade etti.

İtidalli Davranış Çağrısı

Smadiyarov, "İlgili tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz." diyerek, sivil kayıpların önlenmesi ve bölgedeki durumu daha da kötüleştirebilecek güç kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Önemli Önlemler ve Uluslararası İşbirliği

Ayrıca, kazak yetkili, anlaşmazlıkların yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi için Birleşmiş Milletler çerçevesinde acil önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti. Kazakistan, uluslararası topluluğun durumu istikrara kavuşturma çabalarına destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Kazakistan Vatandaşlarının Güvenliği

Orta Doğu'daki Kazak vatandaşlarının güvenliğini sağlamak üzere büyükelçiliklerin çalışmalara hız verdiğini açıklayan Smadiyarov, iki taraflı yardım organizasyonları için özel bir karargahın oluşturulduğunu ifade etti.

Tahliye Uçuşları ve Referandum Güvenliği

Smadiyarov, Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durumun kötüleşmesi nedeniyle, 6 Ekim'deki nükleer enerji santrali referandumunda oy kullanacak Kazak vatandaşları için bu ülkelerde sandık kurulmayacağını duyurdu.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma...

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Kazakistan'ın Orta Doğu'daki duruma ilişkin tutumu konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.