Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kilis'te TÜGVA Yaz Okulu: Öğrenciler Kur'an Öğrenirken Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Kilis'te TÜGVA tarafından düzenlenen yaz okulu, öğrencilere Kur'an eğitimi ve çeşitli etkinliklerle dolu bir tatil sunuyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 13:28
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 13:28

Kilis'te TÜGVA Yaz Okulu: Öğrenciler Kur'an Öğrenirken Eğlenceli Anlar Yaşıyor

Kilis'te TÜGVA'nın Yaz Okulu Heyecanı

Kilis'te, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından yaz döneminde başlatılan kurslar, öğrencilere hem Kur'an-ı Kerim öğretirken hem de keyifli etkinliklerle dolu bir yaz tatili sunuyor.

Yaz Okulu Projesi ve Katılımcılar

TÜGVA'nın Yaz Okulu Projesi kapsamında kent genelinde 5 farklı noktada açılan kurslara yaklaşık 800 öğrenci başvurdu. Aktif olarak 400 öğrenci kurslardan yararlanıyor. Programda başta temel dini bilgiler olmak üzere sosyal ve sportif faaliyetler de yer alıyor.

Zeka Oyunları ve Aktiviteler

Öğrencilere yönelik düzenlenen geziler ve akıl-zeka oyunları gibi etkinlikler de dikkat çekiyor. TÜGVA Kilis İl Temsilcisi Ahmet Cihat Aktı, kurslarda yüzme, cimnastik, futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi gibi spor etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Ayrıca, satranç ve labirent oyunu gibi akıl oyunlarıyla da öğrencilerin dikkatini çekiyorlar.

Sanatsal Faaliyetler ve Eğlenceli Yaz Tatili

Aktı, resim ve ebru kurslarının da bulunduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimizin hem Kur'an eğitimini almasını hem de çeşitli sosyal ve sportif etkinliklerle eğlenceli bir yaz tatili geçirmesini sağlıyoruz. Kurslarımız Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek," dedi.

Öğrencilerin Görüşleri

Kurslara katılan Mehmet Emin Ustabaş, yaz okulunda Kur'an öğrendiğini ve yapılan aktivitelerle güzel vakit geçirdiğini ifade etti. Esmanur Baloğlu ise TÜGVA'nın yaz kursunda hem dini bilgiler öğrendiğini hem de eğlenceli oyunlarla dolu bir yaz dönemi geçirdiğini dile getirdi.