Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BM Geleceğin Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi

Caparov, BM Gelecek Zirvesi'nde küresel işbirliği ve adalet vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:50
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:50

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, BM Geleceğin Zirvesi'nde Önemli Mesajlar Verdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Gelecek Zirvesi'nde Konuştu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Gelecek Zirvesi'nde önemli değerlendirmelerde bulundu. Caparov, bu zirvenin yalnızca elitlerin değil, herkesin faydalanacağı yeni bir küresel yapının inşası için eşsiz bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Uluslararası Krizlere Dikkat Çekti

New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in öncülüğünde gerçekleşen zirvede, uluslararası sistemin karşılaştığı krizlere dair bir hatırlatma yapan Caparov, "Gelecek Zirvesi, herkes için işe yarayacak yeni bir küresel mimarinin temellerini atacak eşsiz bir platformdur" dedi.

Gelecek Nesiller İçin Temel Önlemler

Caparov, mevcut çok taraflı işbirliği yöntemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, yalnızca günümüz sorunlarına çözüm bulmanın yeterli olmadığını, aynı zamanda gelecek nesillerin refahı için sağlam bir temel oluşturulmasının elzem olduğunu ifade etti.

Kararlı Eylem Çağrısı

Zirvenin küresel ilişkilerin yeniden değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Caparov, "Dünya, iklim tehditleri ve kaynakların adaletsiz dağıtımı gibi birçok zorlukla karşı karşıya. Bu sebeplerle, kararlı bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Liderlere Çağrı

Bugün alınacak kararların gelecek nesillerin kaderini etkileyeceğini kaydeden Caparov, dünya liderlerine, "Karşılıklı güvene ve adalete dayanan bir geleceğin inşasında sizleri etkin rol oynamaya davet ediyorum" şeklinde seslendi.

Gelişen Ülkelere Destek Çağrısı

Cumhurbaşkanı Caparov, ayrıca gelişmekte olan ülkelerin desteklenmesinde kritik öneme sahip uluslararası mali kurumların fonlarının yenilenmesinde etkin rol oynanması gerektiğini vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde tertiplenen “Geleceğin Zirvesinde" katılımcılara hitap etti.