Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan'da Vergi Reformu ile Yolsuzluk Mücadelesi Bütçe Gelirlerini Artırıyor

Kırgızistan'da vergi reformu ve yolsuzluk mücadelesi bütçe gelirlerini önemli ölçüde artırdı. Bakan Amangeldiyev'in açıklamaları dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 15:30

Kırgızistan'da Vergi Reformu ile Yolsuzluk Mücadelesi Bütçe Gelirlerini Artırıyor

Kırgızistan'da Vergi Reformu ve Ekonomik Gelişmeler

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, vergi reformunun etkinliği ve yolsuzlukla mücadeledeki başarıların bütçe gelirlerine olumlu yansıdığını belirtti. Bakan, kendi bakan yardımcıları ve hem yerli hem de uluslararası gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda, bu durumun ülkenin ekonomik durumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Mafya ile Mücadelede Ortaya Çıkan Sonuçlar

Amangeldiyev, son iki yılda sürdürülen vergi reformuyla beraber, güvenlik güçlerinin organize suç ve yolsuzlukla mücadelesinin, bütçe gelirlerinde ciddi bir artışa neden olduğunu ifade etti. "Ülkemizdeki vergi reformları, ekonomik gelişmelerin yanı sıra, kamu gelirleri üzerinde de anlamlı bir etki yaratıyor," dedi.

Üretim ve İhracatın Önemi

Bakan, bütçe gelirlerindeki artışın sürdürülebilir olması için üretim ve ihracatın önemine dikkat çekerek, "Evet, kar sağlamak önemli ama üretim yapmak çok daha önemli. İmalat sektörünün büyümesi ve ek istihdam sağlaması için yatırımcıları çekmek bizim için öncelikli bir hedef," diye ekledi. Bakan, yıl sonuna kadar yaklaşık 133 yeni işletmenin faaliyete geçeceğini müjdeledi.

Yabancı Yatırımlara Açıklık

Amangeldiyev, uluslararası yatırımcılara açık olduklarını belirterek, "Ekonominin öncelikli sektörlerine yatırım yapanlar için yasal istikrar ve haklarının korunması konusunda garanti veriyoruz," şeklinde konuştu. Bakanlığın verilerine göre, 2024 yılının Ocak-Temmuz döneminde bütçe gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %108,7 artarak 677 milyar 100 milyon som seviyesine ulaştı.

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, bakan yardımcıları ve ülkede faaliyet...

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiyev, bakan yardımcıları ve ülkede faaliyet gösteren bazı yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Amangeldiyev, ülkedeki vergi reformu ile mafya ve yolsuzlukla mücadelenin bütçe gelirlerini artırdığına ilişkin açıklamada bulundu.