Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırgızistan, Türk-Kırgız Kalkınma Fonu İçin Görüşmeleri Sürdürüyor

Kırgızistan Dışişleri Bakanı, Türk-Kırgız Kalkınma Fonu için müzakerelerin devam edeceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.08.2024 17:00
Güncelleme Tarihi: 05.08.2024 17:00

Kırgızistan, Türk-Kırgız Kalkınma Fonu İçin Görüşmeleri Sürdürüyor

Kırgızistan, Kalkınma Fonu Kurulması İçin Adım Atıyor

Kırgızistan'ın Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Türk-Kırgız Kalkınma Fonu'nun oluşturulması için önemli açıklamalarda bulundu. Kulubayev, Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığı basın toplantısında, bu yılın ilk yarısındaki faaliyetleri değerlendirerek, kalkınma fonunu kurmak amacıyla iki-üç yıldır sürdürdükleri görüşmelere devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye ile İşbirliği Artıyor

Kulubayev, "Görüşmeleri sürdüreceğiz. Belki de gelecekte bu fonu oluşturacağız." diyerek Türk iş dünyası ve hükümeti ile ekonomik işbirliğinin giderek daha etkin hale geldiğine dikkat çekti.

Dünya Genelinde Güvenlik Sorunları

Bakan Kulubayev, dünya genelindeki çeşitli zorlukların sürdüğünü ve bu durumun giderek kötüleştiğini belirtti. Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmaların etkilerinin uzak yerlerde de hissedildiğini dile getiren Kulubayev, "Devam eden askeri hareketlilikler, küresel güvenliği tehdit ediyor ve dünya ekonomik krizini ağırlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Geri Getirilmesi

Kulubayev, Suriye'de bulunan Kırgız uyruklu kadın ve çocukların ülkeye geri getirilme çalışmalarının tamamlandığını, artık Irak’taki vatandaşları geri alma çabalarının başlayacağını açıkladı.

Kırgızistan-Tacikistan Sınır Anlaşmazlığı

Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki 972 kilometrelik ortak sınırın üzerinde %90 oranında anlaşmaya varıldığını belirten Kulubayev, müzakerelerin iki ay içinde sonuçlanmasının beklendiğini söyledi. Her hafta her iki ülkenin hükümetler arası heyetlerinin bir araya geldiğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanlarının talimatları var. Transit yollarla ilgili sorularımızı karşılaştırıyoruz. Müzakereler sürüyor." dedi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Dışişleri Bakanlığında bu yılın ilk yarısındaki...

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Dışişleri Bakanlığında bu yılın ilk yarısındaki faaliyetlere ilişkin basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.