Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kızılcahamam'daki Yangın Gerede'ye Ulaştı

Kızılcahamam'dan başlayan yangın Gerede'nin Demirler köyüne sıçradı, köy tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 21.08.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 21.08.2024 16:37

Kızılcahamam'daki Yangın Gerede'ye Ulaştı

Kızılcahamam'da Başlayan Yangın Gerede'ye Sıçradı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, hızla Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana yayıldı. Bu gelişmenin ardından, Demirler köyündeki vatandaşlar tahliye edildi.

Yangının Sebebi Henüz Belirlenmedi

Öğle saatlerinde Kızılcahamam'a bağlı Şahinler Mahallesi'nde bilinmeyen bir nedenle meydana gelen yangın, kısa sürede büyüyerek Çankırı-Bolu sınırındaki ormanlık alanlara sıçradı.

Yangınla Mücadele İçi Çeşitli Ekipler Görevde

Yangının ihbarının alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz ve tanker ile birlikte iki helikopter sevk edildi. Gerede’deki Demirler köyü, yangının doğrudan etkisi altına girmesi riski ile tahliye edildi. Yangın sırasında bir samanlığın da yanması ile birlikte havadan ve karadan müdahale çalışmalarına devam ediliyor.

Bolu Valiliği'nden Açıklama

Bolu Valiliği, yangının ivmelenmesi ile ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sıçrayan orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir."

Gerede ve Kızılcahamam'daki yangın söndürme çalışmaları sürerken, bölgede halkın güvenliği için gerekli önlemler alınmaktadır.

Ankara'nın Kızılcahamam ve Gerede ilçesinde ormanlık alanda devam eden yangını söndürme...

Ankara'nın Kızılcahamam ve Gerede ilçesinde ormanlık alanda devam eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.