Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kızılhaç, Orta Doğu'daki Gerginliklere Son Verilmesi İçin Acil Çağrıda Bulundu

Kızılhaç, Orta Doğu'da artan çatışmalara dikkat çekerek sivillerin korunması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 13:09

Kızılhaç, Orta Doğu'daki Gerginliklere Son Verilmesi İçin Acil Çağrıda Bulundu

Kızılhaç Orta Doğu'da Gerginliklerin Azaltılması İçin Çağrıda Bulundu

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Orta Doğu'daki mevcut çatışmaların acilen sona erdirilmesi ve sivillerin güvenliğinin sağlanması gerektiği yönünde önemli bir açıklama yaptı.

Gerginliklerin Artışı İnsanları Etkiliyor

ICRC, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı basın açıklamasında, Orta Doğu'daki bazı bölgelerde artan saldırıların, sivillere daha fazla acı verdiğini ve bölgede daha geniş ölçekli bir çatışma korkusunu doğurduğunu belirtti. Açıklamada, "Orta Doğu'da acilen gerginliğin azaltılmasını ve sivillerin hayatlarının korunmasını talep ediyoruz," denildi.

Sivillerin Yaşadığı Kayıplar ve Çağrı

Açıklamada, son dönemde yaşanan bir dizi yıkıcı saldırının, işgal altındaki Filistin toprakları, İsrail, Lübnan'ın güney bölgeleri ve Yemen'de insanların hayatını etkilediği hatırlatıldı. Gazze'de acı verici kayıpların yaşandığı belirtilen açıklamada, "Bu korkunç olaylar, silahlı çatışmalarda sivillerin korunmasına öncelik verilmesi için bir harekete geçme çağrısı olmalıdır," ifadeleri yer aldı.

Uluslararası Topluma Önemli Mesajlar

ICRC Yakın ve Orta Doğu Bölge Direktörü Vekili Eloi Fillion, bölgedeki çatışma tehdidinin artmasından endişe duyduklarını dile getirerek, tüm taraflara ve uluslararası topluma "acilen gerginliği azaltma" çağrısında bulundu. Fillion, "Uluslararası insancıl hukuk, sivil hayatlar için önemli korumalar sağlıyor. Tüm tarafların bu yükümlülüklere saygı göstermesi gerekiyor. İlgili tüm tarafları, siviller üzerindeki etkileri minimize edecek somut adımlar atmaya davet ediyoruz," şeklinde konuştu.