Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Koç Üniversitesi'nden Uluslararası Destek: Dr. Levent Beker'in Projeleri

Koç Üniversitesi'nden Dr. Levent Beker, ERC desteği alan tek araştırmacı oldu. Hayatı kolaylaştıran projeleriyle dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 16:59
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 16:59

Koç Üniversitesi'nden Uluslararası Destek: Dr. Levent Beker'in Projeleri

Koç Üniversitesi'nden Önemli Başarı

Koç Üniversitesi'nden gelen haberler, bilim dünyasında heyecan yaratan bir gelişmeyi müjdeliyor. Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Levent Beker, Avrupa Araştırma Konseyi'nin (ERC) yeni çağrı döneminde Türkiye'den "Kavram Kanıtlama Desteği" alan tek araştırmacı oldu.

ERC'nin Desteklediği Yenilikçi Projeler

ERC'nin amacı, Avrupa genelindeki en iyi araştırmacıların projelerini hayata geçirmelerine destek sağlamak ve insan yaşamını kolaylaştıran buluşları desteklemektir. Üniversiteden alınan bilgilere göre, Koç Üniversitesi öğretim üyeleri, Türkiye'ye gelen 52 ERC desteğinin 29'unu alarak bu alandaki öncü konumlarını korumaktadırlar. Dr. Levent Beker de, daha önceki "Sürekli Kardiyak Ölçümü Amacıyla Kablosuz ve Biyobozunur İmplant Geliştirilmesi" projesi ile 2,5 milyon avroluk ERC Başlangıç Desteği'ne layık görülmüştü.

Yeni Proje: BladderWatch

Bu yıl, “Giyilebilir Ultrason Cihazı ile Sürekli Mesane Hacmi Ölçümü” (BladderWatch) adlı proje ile Kavram Kanıtlama Desteği almaya hak kazanan Beker, sürecin 18 ay süreceğini ve toplamda 150 bin avro bütçeye sahip olduğunu kaydetti. Proje, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tufan Tarcan ve Doç. Dr. Ersin Köseoğlu ile iş birliği içinde yürütülecek.

Yaşam Kalitesini Yükselten Çözümler

BladderWatch, geliştirdiği ultrasonik giyilebilir cihaz ile mesane hacminin sürekli takibini sağlamayı amaçlayarak, hastalara hastane dışında da kullanabilecekleri yenilikçi bir çözüm sunmaktadır. ERC'nin sağladığı hibeler, bilimsel araştırmaları pratik uygulama alanlarına taşımayı hedeflerken, öncü inovasyonları desteklemekte.

Beker, projenin dünya çapında alt idrar yolu fonksiyon bozukluğu yaşayan milyonlarca insanın hayatını kolaylaştırmayı hedeflediğinin altını çizdi. Günümüzde var olan izleme yöntemlerinin yetersizliğinden ve yüksek maliyetlerden bahsederek, BladderWatch projesinin avantajlarını şu şekilde ifade etti: "ERC'nin desteklediği bu proje, uzman gözetimini zorunlu kılan güncel yöntemlere karşı düşük maliyetli bir alternatif sunuyor. Tamamen kablosuz ve rahat takılabilen bir cihaz önerimiz ile hastaların günlük yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Hastane dışında da uygulanabilen bu çözüm, sürdürülebilir bir bakım modeli sunarak sağlık maliyetlerini azaltmayı da sağlayacaktır."