Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Etkinliği

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 1. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 09.10.2024 05:39
Güncelleme Tarihi: 09.10.2024 05:39

Kolombiya'da Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Etkinliği

Gazze Saldırısının 1. Yılı Anma Programı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının birinci yılı ile Filistinlilere yönelik soykırım anısına özel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yoğun Katılım

Filistin'in Bogota Büyükelçiliği'nde düzenlenen anma programına birçok ülkenin büyükelçileri ile diplomatik misyon temsilcileri katıldı. Program, Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Büyükelçi Almalk'ın Mesajı

Konuşması sırasında Büyükelçi Almalk, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatlarını kaybeden binlerce Filistinliyi anarak, Filistinlilere yönelik uygulanan zulmü derinlemesine ele aldı. Almalk, günümüzde milyonlarca insanın İsrail'in Gazze'deki barbarlıklarına karşı ses kaldırdığını vurguladı.

İnsani Sorumluluk ve Barış Çağrısı

Almalk, İsrail'in binlerce masumu öldürmesine rağmen en ufak bir sorumluluk almadığını belirterek, insanlığın bugünkü durumu için ciddi bir seçim yapmak zorunda olduğunu ifade etti. Batı'nın sahip olduğu erdem ve demokrasi anlayışının, İsrail'in hukuksuzlukları karşısında terkedildiğini söyleyen Almalk, bazı ülkelerin İsrail'e silah göndererek bu soykırımın ortakları haline geldiğini dile getirdi.

Barkovizyondan İzdüşümler

Etkinlikte ayrıca, İsrail'in 7 Ekim'den itibaren Gazze ve Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılara dair görüntüler barkovizyondan katılımcılara sunuldu. Anma programına katılanlar, Gazze saldırılarının 1. yılı ve İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı soykırımın 77. yılı dolayısıyla da, Büyükelçi Almalk'a ülkelerinin desteklerini ifade ettiler.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve...

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başlamasının 1. yılı ve Filistinlilere yönelik soykırımı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi. Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk (fotoğrafta), konuşma yaptı.