Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Konya'da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı düzenlendi, dualar edildi.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 22:18
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 22:18

Konya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Konya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için Konya’nın Sultan Selim Camii’nde gıyabi cenaze namazı icra edildi.

Camide Bir Araya Geldiler

Akşam namazının ardından bir araya gelen kalabalık, Sinvar için dualar etti. Katılımcılar, onun hayatı ve mücadelesi için saygı duruşunda bulundu.

Basın Açıklaması Yayımlandı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun sözcüsü Adem Ceylan, düzenlenen etkinlikte basın açıklamasını okudu. Ceylan, Yahya Sinvar'ın "İsrail rejimine karşı onurlu bir direnişin simgesi" olduğunu vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu:

"Mücahidimize, şehidimize onun hayatıyla, onun mematıyla İslam ümmetine gösterdiği örnekliğe şahitlik etmek için toplandık. Allah onun şahitliğini mübarek etsin. Onun şehitliğini mübarek kılsın. Onu ve şehitlerimizi yeryüzünde aziz kılsın."

Grup Dağıldı

Cenaze namazının ardından grup, Sinvar için dua ederek organizasyonu sonlandırdı. Gelişmeler, vatandaşların duyarlılığını ve bir araya gelme isteğini gözler önüne serdi.

Konya'da, İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için...

Konya'da, İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.