Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kosova Başbakanı Kurti'den AB'ye Sert Eleştiriler

Kosova Başbakanı Albin Kurti, AB'nin Sırp pasaportlarına vize serbestisi getirmesini eleştirdi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:43
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:43

Kosova Başbakanı Kurti'den AB'ye Sert Eleştiriler

Kosova Başbakanı Albin Kurti'den AB'ye Eleştiri

Kosova'nın lideri Albin Kurti, Avrupa Birliği'nin Sırbistan tarafından verilen Sırp pasaportları için Schengen bölgesine vize serbestisi sağlanması kararını sert bir dille eleştirdi. Kurti, bu durumu 'haksız, zararlı ve cesaret kırıcı' olarak nitelendirdi.

Basın Toplantısında Açıklamalar

Başkent Priştine'de bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurti, "Bunu haksız, zararlı ve ayrıca cesaret kırıcı olarak değerlendiriyoruz. Kosova Cumhuriyeti, pasaportunu her zamankinden daha fazla güçlendirdi, buna karşın Brüksel'in kararlarını etkilemek için çok fazla fırsatımız yok," dedi.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı

Dün Brüksel'de düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Sırbistan tarafından Kosova vatandaşlarına verilen Sırp pasaportlarına vize serbestisi sağlanmasına dair bir düzenleme kabul edilmişti.

Kosova'nın Egemenlik İhlali İddiası

Sırbistan, Kosova’yı bağımsız bir devlet olarak tanımadığı için Kosova'da yaşayan Sırplara kendi ülkesinin pasaportunu vermektedir. Ancak, Kosovalı yetkililer bu uygulamayı egemenliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle 'yasa dışı' ve 'kabul edilemez' olarak değerlendiriyor.