Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kremlin'den Zelenskiy Açıklamalarına Tepki

Kremlin Sözcüsü Peskov, Zelenskiy'nin müzakere açıklamalarını olumlu buldu, Biden'ın adaylığını çekme kararını ise sürpriz bulmadı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 14:51
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 14:51

Kremlin'den Zelenskiy Açıklamalarına Tepki

Kremlin: Zelenskiy'nin Diyalog Açıklamaları Olumlu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Rusya ile müzakerelere açık olduğunu belirten açıklamalarını değerlendirdi. Peskov, bu durumu, müzakereleri tamamen reddetmekten daha iyi bulduğunu ifade etti.

Zelenskiy’nin Açıklamaları ve Müzakere Olasılığı

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zelenskiy'nin bir İngiliz kanalıyla gerçekleştirdiği röportajda, gerekirse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil olmak üzere Rus yetkililer ile müzakere edebileceklerini belirtmesinin, savaşma niyetine yönelik olan açıklamalardan daha kabul edilebilir olduğunu vurguladı. Peskov, "Diyalog hakkında konuşmak, son Ukraynalıya kadar savaşmak istemekten elbette daha iyidir," dedi.

Tartışmalar ve Beklentiler

Peskov, Zelenskiy'nin açıklamalarıyla ilgili olarak, müzakerelerin hangi somut planlarla gündeme geldiğinin belirsiz olduğunu kaydetti. Eğer diyalog ciddi bir biçimde ele alınıyorsa, somut adımların beklendiğini belirtti.

ABD'nin Ukrayna'ya Desteği

ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylığını geri çekmesi sonrası Beyaz Saray yönetiminin Ukrayna'ya desteğini sürdürüp sürdürmeyeceği hakkında Peskov, ABD'nin Avrupa'ya mali yükler getirerek desteğini devam ettireceğini savundu. Bu eylemlerin, Ukrayna'daki çatışmaların çözümüne katkı sağlamadığını belirtti.

Biden'ın Kararı ve Harris'in Adaylık Değerlendirmesi

Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararının Kremlin'de sürpriz yarattığını söyleyen Peskov, Amerikalı seçmenlerin bu durum hakkında bir değerlendirme yapması gerektiğine dikkat çekti. Kamala Harris in potansiyel adaylığıyla ilgili yorumda bulunan Peskov, Harris’in Rusya’ya yönelik açıklamalarının düşmanca olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Rusya-ABD İlişkileri

Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin tarihindeki en kötü dönemlerden birini yaşadıklarını belirten Peskov, bu ilişkilerin geleceğinin kendileri için son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.