Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kritik Salıncak Eyaletlerinde Seçim Yarışı: Harris ve Trump Eşitlikte

Son anketler, Kamala Harris'in kritik eyaletlerde Donald Trump'a karşı az farkla geride olduğunu gösteriyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 12:41
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 12:41

Kritik Salıncak Eyaletlerinde Seçim Yarışı: Harris ve Trump Eşitlikte

ABD'deki Kritik Salıncak Eyaletlerinde Seçim Yarışı

Yeni yapılan bir ankete göre, ABD'de gerçekleştirilecek olan seçimlerde kritik öneme sahip salıncak eyaletlerde (swing states) Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın hemen arkasında yer alıyor.

Anket Sonuçları

The Hill gazetesi ve Emerson College tarafından gerçekleştirilen araştırma, Arizona, Georgia, Michigan, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine dair verileri ortaya koydu.

Yapılan anketlerde, Kamala Harris dört salıncak eyaletinde Donald Trump'ın gerisinde görünürken, bir eyalette ise iki aday eşit durumda görünüyor.

Eyaletlere Göre Farklar

Arizona'da Trump ile Harris arasındaki fark 5 puan, Georgia ve Pensilvanya'da 2'şer puan, Michigan'da ise 1 puanla Trump'ın önde olduğu görülüyor. Wisconsin eyaletinde ise yarış eşit seviyede sürüyor.

Kampanya Stratejileri

Geçtiğimiz Temmuz ayındaki anketlerle karşılaştırıldığında, Harris'in Georgia'da 5, Arizona ve Wisconsin'da 4, Michigan ve Pensilvanya'da 3 puanla Joe Biden'a fark attığı belirlenmiştir.

ABD'deki başkanlık ya da ara seçimlerin sonucunu belirleyen bu salıncak eyaletler, her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelirken, kampanya çalışmalarında kararsız seçmenlere odaklanılmaktadır.