Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Küçükçekmece Belediyesi Pazaryerini SGK'ye Devrediyor

Küçükçekmece Belediyesi, pazaryerini SGK'ye borçlarına karşılık devretme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 17:37
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 17:37

Küçükçekmece Belediyesi Pazaryerini SGK'ye Devrediyor

Küçükçekmece Belediyesi'nden Önemli Adım

Küçükçekmece Belediyesi, pazaryeri olarak kullanılan bir araziyi Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçları karşılığında devretme kararı aldı. Bu karar, belediyenin eylül ayındaki olağanüstü meclis toplantısında alındı.

Meclis Toplantısı ve Karar Süreci

Toplantıya Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlık etti. Gündemde yer alan madde, Halkalı İstasyon Mahallesi'ndeki, Küçükçekmece İnşaat AŞ'ye ait arazinin SGK'ye olan borçlar karşılığında takas edilmesi ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Kemal Çebi'ye yetki verilmesini içeriyordu. Teklif, oy birliği ile kabul edildi ve Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonlarına havale edildi. Komisyonun ardından tekrar meclise gelen teklif, oy çokluğu ile geçti.

Meclis Üyelerinin Değerlendirmeleri

AK Parti Meclis Grup Başkanı Özlem Erol, SGK borçlarının düzenli ödenmesi gerektiğinin altını çizerek, "Burası bir pazaryeri. Çok yakın bir zamanda pazaryeri ilan edilip 30 milyon civarında masraf yapılmıştı. İstasyon Mahallesi'ndeki halkımız kullanıyor. Keşke planlı yapılsaydı." dedi. Erol, Cumhur İttifakı olarak teklife karşı oy vereceklerini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Sedat Özkan ise, Türkiye'nin genel durumunun tüm belediyeleri benzer adımlar atmaya zorladığını belirtti. Özkan, "Bu takas işlemi gizli saklı bir şey değil. Kamunun bizden istediği bir şeyi yerine getiriyoruz. Küçükçekmece için doğru bir işlemdir," şeklinde konuştu. Mevcut pazaryerinin geçici olduğunu ve yeni bir pazaryeri için çalışmaların sürdüğünü de ekledi.

Ekonomik Etkiler

KİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Fatih Üstünbaş, takasın 1 milyar 65 milyon liraya gerçekleşeceğini belirterek, bu işlemin ardından aylık 24-25 milyon liralık faiz yükünden kurtulacaklarını aktardı.

Meclis gündeminde yer alan diğer bir ek ödenek teklifi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Küçükçekmece Belediyesi eylül ayı olağanüstü meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan...

Küçükçekmece Belediyesi eylül ayı olağanüstü meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında belediye binasında gerçekleştirildi.