Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kültürel Nesnelerin Sürdürülebilirliği Programı İçin Başvurular Sona Eriyor

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, genç sanatçılar için 'Kültürel Nesnelerin Sürdürülebilirliği' programına başvuruları kabul ediyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:51
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:51

Kültürel Nesnelerin Sürdürülebilirliği Programı İçin Başvurular Sona Eriyor

Kültürel Nesnelerin Sürdürülebilirliği Programı Başvuruları 1 Ağustos'ta Sona Eriyor

Kültürel miras alanında ödüller kazanmış olan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, İyilik İçin Sanat Derneği ile işbirliği yaparak "Kültürel Nesnelerin Sürdürülebilirliği" programının ikinci dönemine başvuruları açtı. Başvuruların son tarihi 1 Ağustos.

Programın Hedefleri

Bu program sayesinde seçilecek bir sanatçı, 10 günlük süre içerisinde müzede kendi sanat pratiklerini geliştirme imkanı bulacak. İlk dönem "Eleğin Hafızası" projesi ile Sanatçı Loya Kader Öztürkmen'in katılımıyla gerçekleştirilen program, yaratıcı ve yenilikçi bir bakış açısına sahip sanatçılara odaklanmaktadır.

Küratörlük ve Katılım Koşulları

Sanat danışmanı Dr. Feride Çelik tarafından küratörlüğü yapılan projeye seçilen sanatçı, müze ve çevresindeki etnografik bilgiyi, sanat eserlerine dönüştürerek kültürel sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak.

Titiz bir Süreç

Selin Bozkurt, İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, genç sanatçılara Anadolu'nun zengin kültürel mirasını keşfetme olanağı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ayrıca, "Bu program genç yeteneklerin sanat dünyasında kendilerine yer bulmaları için eşsiz bir fırsat sunmaktadır" şeklinde ifadelerde bulundu.

Kültürel Mirası Geleceğe Taşımak

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Yavuz, Anadolu'nun kültürel mirasını koruma ve tanıtma misyonlarını sürdürdüklerini kaydederek şunları ekledi: "Genç sanatçılara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bu program, sanatçıların müzemizin tarihi dokusuyla beslenmesini sağlamayı amaçlamaktadır."

Başvuru Süreci

Adaylar, başvuru formunu, sanatsal portfolyolarını ve sanat pratiği ile ilgili bir motivasyon mektubunu [email protected] adresine 1 Ağustos tarihine kadar gönderebilirler.