
Küresel Engellilik Zirvesi'nde Türkiye'nin Sesi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Berlin'de düzenlenen Küresel Engellilik Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye olarak engellilere yönelik geliştirdikleri politikaları uluslararası platformda paylaşma fırsatı bulduklarını belirten Göktaş, Gazze konusuna dikkat çekti.
Güçlü Politikalar ve Erişilebilirlik
Zirveye Almanya, Ürdün ve Uluslararası Engelliler İttifakı ortaklığıyla katıldıklarını hatırlatan Göktaş, Türkiye'nin sosyal içermeye yönelik attığı adımları ve erişilebilirlik politikalarını vurguladı. "Ülkemizde son 23 yılda bu alanda devrim niteliğinde yenilikler gerçekleştirdik" diyen Göktaş, bu tür toplantıların tecrübe paylaşımı açısından çok değerli olduğunu ifade etti.
Engelliler Hakkında Kanun
2005'te yürürlüğe giren Engelliler Hakkında Kanun'un Türkiye'de engelli bireylerin yaşamlarında önemli iyileştirmeler sağladığını anımsatan Göktaş, "Bu kanun, Birleşmiş Milletler Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşmesi'nden önce hayata geçirildi. Türkiye, bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülkelerden biridir" dedi.
Gazze'deki Durum ve Koruyucu Aile Modeli
Bakan, zirve sırasında Gazze'deki çocukların ve kadınların maruz kaldığı duruma da dikkat çekti. "Onların sesi olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullanan Göktaş, Almanya'daki Türk vatandaşlarıyla buluşma fırsatı bulduklarını ve koruyucu aile sayısının son bir yılda 125'e ulaştığını belirtti.
Son olarak, Aile Yılı kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal politika çalışmalarını uluslararası alanda tanıtmaya devam edeceklerini vurgulayan Göktaş, katılımcı ülkelerin Türkiye'nin sosyal politika alanındaki yenilikçiliğini takdirle karşıladığını kaydetti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Küresel Engellilik Zirvesi'nin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Küresel Engellilik Zirvesi'nin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.