Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kurtulmuş'tan AP Başkanı Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AP Başkanı Roberta Metsola'ya mektup göndererek Kıbrıs meselesine yönelik eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:31
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:31

Kurtulmuş'tan AP Başkanı Metsola'ya Kıbrıs Eleştirisi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Eleştiri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola’ya yazdığı mektupta, Metsola'nın AP Başkanlığına yeniden seçilmesi öncesinde yaptığı konuşmayı eleştirdi. Kurtulmuş, "Kıbrıs meselesi konusunda yaptığınız açıklamalar, Türkiye'nin aday ülke statüsüne yapılan atıfların eksikliği üzerine yoğunlaşıyor" dedi.

Kıbrıs Meselesinde Tek Taraflı Yaklaşım

Kurtulmuş, mektubunda, "AB’nin üyelik dayanışması adı altında Kıbrıs meselesine tek taraflı yaklaşımının sorunların çözümünü zorlaştırdığına dikkat çekti. Kıbrıs meselesinin çözümü için tüm tarafların çabalarının önem bulduğunu vurguladı.

İlişkilerin Güçlendirilmesi

Mektubunda ayrıca, AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için ortak değerler ve hedefler doğrultusunda işbirliğinin önemine değinen Kurtulmuş, "AP’nin yeni yasama döneminde rasyonel ve objektif bir tutum sergilemesini bekliyorum." şeklinde ifade etti. Sonuç Olarak

Kurtulmuş, mektubunun sonunda, parlamentolar arası işbirliğini güçlendirme vurgusu yaparak, Metsola’ya görevinin yeni dönemi için başarılar diledi.