Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kutsal İşgal Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeseli, Karadağ'ın Podgoritsa kentinde gösterildi ve büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 23:27

Kutsal İşgal Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

Kutsal İşgal Belgeseli Karadağ'da Gösterildi

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, TRT World ekibinin çekimleriyle hazırlanan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeselinin gösterimi yapıldı. Belgesel, işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddeti gözler önüne seriyor.

Gösterimde Kimler Vardı?

Gösterimin açılışına katılan isimler arasında Karadağ Bölgesel Yatırım Geliştirme ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Bakanı Ernad Suljevic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli ve TRT Bosna Hersek temsilcisi Emre Baştuğ yer aldı. Ayrıca Karadağlı gazeteciler ve diğer davetliler de etkinliğe katıldı.

Belgeselin Hikayesi

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Jose Carlos Soares, Tanju Şahin ve Aslıhan Eker Çakmak'ın üstlendiği "Kutsal İşgal" belgeseli, TRT World Araştırma Ekibi tarafından, Gazze soykırımından iki ay sonra Batı Şeria'daki radikal İsrailli grupların arasına katılım sürecinde yapılan zorlu çekimlerle standartları aşan bir anlatım sunuyor.

Ödüller ve Yayın Bilgileri

Belgesel, Eylül ayında TRT'nin uluslararası kanalları ve dijital platformlarında yayına girdi. Ayrıca, Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali'nde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü"ne layık görüldü.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, çekimleri TRT World ekipleri tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da Filistinlilere karşı vahşetini anlatan "Kutsal İşgal" (Holy Redemption) belgeseli gösterildi.