Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye Çöp Balonu Gönderildi

Kuzey Kore, çöp balonları ile Güney Kore'ye propaganda mesajları gönderirken, başkanlık ofisine düşen bir balon güvenliği endişelendirdi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:12
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:12

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye Çöp Balonu Gönderildi

Kuzey Kore'den Çöp Balonu Güney Kore'ye Düştü

Kuzey Kore'nin gönderdiği bir çöp balonunun, Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi yerleşkesine düştüğü ifade edildi. Yonhap haber ajansının duyurduğu bilgiye göre, bu olay, iki ülke arasındaki gerilimin sürdüğünü bir kez daha ortaya koyuyor.

Propaganda ve Çöp Balonları

Güney Kore, sınır bölgelerinde hoparlörlerden Pyongyang karşıtı propaganda yayınlarını kesmeden devam ederken, Kuzey Kore de çöp balonları ile karşılık vermeye devam ediyor. Güney Kore Devlet Başkanlığı Güvenlik Birimi, çöp balonlarının sürekli takip edildiği bilgisini verirken, düşen balonun herhangi bir tehlike içermediği tespit edildi.

Güney Koreli Sığınmacılardan Aktivistlere Tepki

Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Kore Yarımadası'nın kuzeyine eleştirel broşürler taşıyan çöp balonları göndermekteydi. Kuzey Kore ise, mayıs ayının sonundan itibaren iki binden fazla çöp balonu gönderdi. Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Güney Kore'yi yürüttüğü "kirli oyunlar" nedeniyle sert bir dille eleştirmişti.

Kim Yo-jong'dan Uyarı

Kim, "Güney Kore, kirli oyunları için çok büyük bir bedel ödemeye hazır olmalı" şeklinde bir ifade kullanarak durumun ciddiyetine dikkat çekti. Bu olay, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırma potansiyeline sahip.