Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kuzey Kore'nin Çöp Balonları Güney Kore Hava Trafiğini Aksattı

Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonları, Güney Kore hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanlarında uçuşlar durduruldu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:21
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:21

Kuzey Kore'nin Çöp Balonları Güney Kore Hava Trafiğini Aksattı

Kuzey Kore'den Çöp Balonları Güney Kore'ye Gönderildi

Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonları, Güney Kore'deki Gimpo Uluslararası Havalimanı'nda uçuşları durdurdu.

Havalimanında Uçuşlar Durdu

Yonhap haber ajansının bildirdiğine göre, Güney Kore ordusu, Kuzey Kore tarafından gönderilen çöp balonları ile ilgili açıklama yaptı. Son 24 saatte, Kuzey Kore'nin gönderdiği çöp balonlarının sayısının 500'e yaklaştığı belirtildi.

Güvenlik Raporları ve İniş-Kalkış Sorunları

Çöp balonlarının bazıları, Gimpo Uluslararası Havalimanı'na düşmesi sebebiyle, havalimanında bir süre için iniş ve kalkışların yapılamadığı aktarıldı. Ordunun yapmış olduğu açıklamada, Kuzey Kore'nin başkent Seul'deki başkanlık ofisi yerleşkesine düşen çöp balonlarının da dikkate alındığı bildirildi.

Propaganda Cevabı ve Güvenlik Açıklamaları

Kuzey Kore'nin bu balon kampanyalarına, Güney Kore'nin karşılık verdiği ifade edildi. Sınır bölgesine yerleştirilen hoparlörlerle propaganda yayınları yapılmaya başlandığı bildirildi. Ancak, çöp balonlarının tehlikeli bir duruma yol açmadığı kaydedildi.

Çöp Balonu Gerilimi Büyüyor

Kuzey Kore'deki sığınmacılardan oluşan gruplar, Pyongyang'ı eleştiren propaganda broşürleriyle dolu büyük balonları Kuzey Kore'ye gönderiyordu. Bunun üzerine, Kuzey Kore, Mayıs sonu itibarıyla Güney Kore'ye 2 binden fazla çöp balonu yollamaya başladı.

Kim Yo-jong'dan Sert Açıklamalar

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore'yi eleştirerek, Pyongyang yönetimini eleştiren broşürler göndermekle itham etti. Kim, 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Güney Kore, kirli oyunları için çok büyük bir bedel ödemeye hazır olmalı" ifadelerini kullandı.