Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

L'Etape Türkiye by Tour de France: İstanbul'da Bisiklet Heyecanı Başlıyor

Türkiye, ilk kez L'Etape Türkiye by Tour de France'a ev sahipliği yapacak. 3 bin sporcu, İstanbul'da yarışacak.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 12:10
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 12:10

L'Etape Türkiye by Tour de France: İstanbul'da Bisiklet Heyecanı Başlıyor

İstanbul'da L'Etape Türkiye by Tour de France Heyecanı

19-20 Ekim tarihlerinde, İstanbul, Fransa Bisiklet Turu'nun amatör sporculara yönelik özel konsepti olan L'Etape Türkiye by Tour de Francea ev sahipliği yapacak. Bu heyecan verici etkinliğin Türkiye'deki organizasyonunu üstlenen 78 Event'in Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinlik hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Uzun Süreli Hazırlıklar

Kafkas, Türkiye'de böyle önemli bir organizasyonu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. "Bu organizasyon için yaklaşık 1,5 yıl süren hummalı bir hazırlık dönemi geçirdik. Sayılı günler kaldı ve bu heyecanı tüm ekibimizle yaşıyoruz," dedi.

Tour de France ve Katılımda Artış

Kafkas, Tour de France'ın önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın birçok yerinde takip edilen büyük bir spor organizasyonu. Türkiye'nin bu etkinliğe ev sahipliği yapması, katılımcılar üzerinde büyük bir etki yaratacaktır," dedi. Türkiye'de bisiklet sporuna olan ilginin arttığını belirten Kafkas, her yıl yeni katılan sporcu sayısının yüzde 24 olduğunu ifade etti.

Sürprizler ve Gelecek Organizasyonlar

Kafkas, organizasyon için 3 yıllık bir anlaşma yapıldığını belirterek İstanbul dışında da etkinliklerin yapılabileceği sinyallerini verdi. "İstanbul, organizasyona ev sahipliği yapmak için çaba sarf etti, ancak başka bir bölgede de ikinci bir etap sürprizi yapabiliriz," açıklamasında bulundu.

Farklı Demografik Yapı

Kafkas, organizasyonun çok çeşitli katılımcıları bir araya getireceğine dikkat çekti. "50 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla bu organizasyonda, çeşitli ünlü isimlerin de parkurda yarışacağını göreceğiz," dedi.

Türkiye'nin Tanıtımı İçin Bir Fırsat

Ömer Kafkas, etkinliğin Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. "70 ülkeden 170 kanal yarışı canlı yayınlayacak. Bu organizasyon, Türkiye'nin güzelliklerini tüm dünyaya sergileme fırsatı sunuyor," dedi. Boğaz geçişi ve diğer simgesel yerlerden geçerek tamamlanacak olan yarış, İstanbul'u uluslararası platformda tanıtmak için önemli bir adım olacak.

İstanbul, Türkiye'de ilk kez 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa Bisiklet Turu'nun...

İstanbul, Türkiye'de ilk kez 19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) amatör sporculara yönelik özel konsepti "L'Etape Türkiye by Tour de France"ın heyecanını yaşayacak. Etkinliği Türkiye'de organize eden 78 Event'in Genel Müdürü Ömer Kafkas, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.