
İstanbul'da Lale Çılgınlığı Yeniden Keşfediliyor
İstanbul Lale Müzesi, 2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı sergisiyle sanatseverleri ağırlamaya başladı. Bu sergi, sanat tarihinde lalenin izlerini yeniden yorumlamak amacı taşıyor.
Lalenin Kültürel Değeri
Sergi, lalenin yalnızca bir çiçek olmadığını, tarih boyunca kültür, estetik anlayışı ve yaratıcı ilham kaynağı olarak nasıl bir yer tuttuğunu gözler önüne sermeyi hedefliyor.
Küratörün Görüşleri
Serginin küratörü Ali Bakova, bu serginin multidisipliner bir yapıda olduğunu belirterek, "45 sanatçı, ressam, heykeltıraş, tasarımcı, fotoğrafçı, mimar ve AI sanatçısından oluşan katılımcılarla yaklaşık 200 eser sergilendi." dedi.
Lale Çılgınlığı Dönemi
17. yüzyılda Hollanda'da yaşanan "Lale Çılgınlığı" dönemi, lale borsasında spekülasyona yol açtığına dikkat çeken Bakova, serginin gelecek yıl yeniden Hollanda'da gerçekleştirileceğini aktardı.
Eser Seçkisi
Sergide Alev Özas, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Nilay Büyükişleyen, Antonio Zuchiatti, Bozani, Memiş Arslan, Sevgi Çağal, Halide Kalkavan, Hakan Cingöz, Gülay Yüksel, Gülen Kesova, Gözde Atlas, Banu Sağnak, Ebru Yolver, Numan Aykut Şahin ve Sultan Adler gibi 45 sanatçı yer almakta. Lale, bu sergide bir motif olarak değil, aynı zamanda bir anlatı unsuru olarak da sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.
Sergi Tarihleri
2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı Sergisi, 30 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.
"2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı" Sergisi, İstanbul Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.
"2. Tulipomania: Lale Çılgınlığı" Sergisi, İstanbul Lale Müzesi'nde sanatseverlerle buluştu.