Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Libya'da Turgut Reis Külliyesi için TİKA ile Önemli İşbirliği

Libya İletişim Bakanı Lafi, TİKA'nın Turgut Reis Külliyesi restorasyonunu değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 22:57
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 22:57

Libya'da Turgut Reis Külliyesi için TİKA ile Önemli İşbirliği

Libya'da Turgut Reis Külliyesi Restorasyonu İçin TİKA ile Protokol İmzalandı

Libya İletişim ve Siyasal İşlerden Sorumlu Devlet Bakanı Velid el-Lafi, başkent Trablus'ta yer alan tarihi Turgut Reis Külliyesinin restorasyonunu destekleyen önemli bir adım olarak TİKA ile Trablus Eski Şehir İdaresi arasında imzalanan protokolü övgüyle karşıladı.

Restorasyon Projesinin Önemi

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Lafi, Turgut Reis Külliyesi gibi tarihi eserlerin restorasyonunun, şehrin kültürel kimliğinin korunmasına yönelik somut bir çaba olduğunu ifade etti. Bakan, "Bu tür projeler, Trablus'un zengin kültürel mirasını yaşatmak adına büyük bir adım teşkil ediyor." dedi.

Kültürel Bağları Güçlendiren Bir Ortaklık

Bakan Lafi, "Turgut Reis Cami gibi tarihi bir eserin restorasyonu için imzalanan bu işbirliği protokolü, Libya ve Türkiye arasındaki kültürel bağların güçlenmesine de katkı sağlıyor," şeklinde konuştu. Ayrıca, restorasyon tamamlandığında tarihi mekanların yeniden canlandırılarak topluma kazandırılacağını belirtti.

Resmi İmza Töreni Gerçekleşti

Dün, başkent Trablus'taki Libya Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlenen resmi törende, TİKA Başkanı Serkan Kayalar ve Trablus Eski Şehir İdaresi Müdürü Mahmud el-Haşimi en-Neas tarafından protokol imzalandı. Törende Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Zeydan ile Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç de hazır bulundu.