Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Londra'da Aşırı Sağcılar ve Irkçılık Karşıtları Karşı Karşıya Geldi

Londra'da aşırı sağcıların eylemine ırkçılık karşıtlarından yanıt geldi. İki grup arasında gerilim yaşandı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 19:07
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 19:07

Londra'da Aşırı Sağcılar ve Irkçılık Karşıtları Karşı Karşıya Geldi

Londra'da Aşırı Sağcılar ile Irkçılık Karşıtları Eylemde

İngiltere'nin başkenti Londra, bugün aşırı sağcıların düzenlediği bir gösteri üzerine, ırkçılık karşıtlarının da tepkisini ortaya koyduğu bir eyleme sahne oldu. Kentin Russell Square bölgesinde saat 12.00'de (TSİ 14.00) toplanan irkçılık karşıtı kalabalık, aynı saatte Trafalgar Meydanı'nda bulunan aşırı sağcıların gösterisine karşılık olarak sesini yükseltti.

Aşırı Sağcıların Eylemi

Russell Square'dan Downing Sokağı'na yürüyen eylemciler, faşizm, ırkçılık, Müslüman karşıtlığı ve ayrımcılığa karşı sloganlar attı. Polisi, Trafalgar Meydanı'na giden yolları kapatarak iki grubun karşılaşmasını önlemeye çalıştı.

Roman Eğitim ve Savunuculuk Organizasyonu'ndan Açıklama

Irkçılık karşıtlarının eyleminde, Whitehall'da sahne alan Roman Eğitim ve Savunuculuk Organizasyonu (ROTA) Başkanı Virgil Bitu, Romanların tarih boyunca ayrımcılığa ve sürgüne maruz kaldığını dile getirdi. Leeds kentindeki olaylara vurgu yapan Bitu, "Özgürlüğümüz ve kimliğimiz elimizden alındı, çocuklarımızdan vazgeçmeyin," ifadelerini kullandı.

Siyahi Özgürlük İttifakı'ndan Destek Mesajı

Siyahi Özgürlük İttifakı temsilcisi Fiona Sim, aşırı sağcıların dini ve etnik azınlıklara yönelik saldırılarını kınadı. "Birleşerek daha güçlüyüz," diyen Sim, aşırı sağcılara karşı birbirlerini koruma çağrısında bulundu.

Aşırı Sağcıların Görüşleri

Trafalgar Meydanı'nda toplanan aşırı sağcılar ise, liderleri Tommy Robinson'ın önderliğinde bir araya geldi. Robinson, "Müslümanlar ve Romanlar, Britanya'nın kötü yüzünü gösterdi; bugün en iyi yüzünü göstermeye çalışacağız" dedi. İngiliz halkının ikinci sınıf muamele görmekten bıktığını vurgulayan Robinson, "Bugün, görmezden gelinmeye son verilmesini talep ediyoruz," ifadelerini kullandı.