Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Başbakanı Mikati, Beyrut'taki Saldırıya Karşı Bakanlar Kurulu'nu Topladı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Beyrut'a yönelik saldırısını kınayarak Bakanlar Kurulu'nu acil toplantıya çağırdı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 23:08
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 23:08

Lübnan Başbakanı Mikati, Beyrut'taki Saldırıya Karşı Bakanlar Kurulu'nu Topladı

Lübnan Başbakanı Mikati'den Üst Düzey Açıklama

Lübnan'ın Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in Beyrut'un güneyindeki bir bölgeye gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir dille kınadı. Mikati, bu olayın ardından Bakanlar Kurulu'nu yarın acil bir toplantıya çağırdığını duyurdu.

Saldırının Etkileri ve Kınama

Mikati, Beyrut'taki saldırının özellikle büyük bir hastaneye yakın bir bölgede meydana geldiğine dikkat çekerek, "İsrail'in saldırıları, Lübnan'ın güney bölgeleri ve Beka'dan sonra başkent Beyrut'u da hedef almıştır," ifadelerini kullandı.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Mikati, bu tür suistimallerin uluslararası hukukun ihlali niteliğinde olduğuna vurgu yaparak, uluslararası topluma olayın ciddiyetini hatırlattı ve sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan, "İsrail'in saldırılarına karşı caydırıcı tedbirler alma hakkımızı saklı tutuyoruz," diyerek Bakanlar Kurulu'nu konuyla ilgili görüşmek üzere yarın toplanmaya davet etti.

Saldırının Detayları

İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesindeki Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesini hedef alarak hava saldırısı gerçekleştirmişti. Lübnan resmi haber ajansı NNA, bu saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını bildirdi, ancak ölen şahsın kimliği hakkında detay paylaşılmamıştır.