Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail Tehditlerine Karşı Uluslararası Temaslar Kuruyor

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesini İsrail'in tehditlerinden korumak için uluslararası düzeyde önemli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 23:25
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 23:25

Lübnan Başbakanı Mikati, İsrail Tehditlerine Karşı Uluslararası Temaslar Kuruyor

Lübnan Başbakanı'nın Diplomatic Girişimleri

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin İsrail'in oluşturduğu tehditlerden korunması amacıyla Arap ülkeleri ve uluslararası kurumlarla temaslar yürütüyor.

Olağanüstü Duruma Karşı Önlemler

Lübnan Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mikati'nin İsrail'in Lübnan'a yönelik tehditleri ile mevcut olağanüstü durumu izlemek üzere bir dizi siyasi ve diplomatik görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Ateşkes ve 1701 Sayılı Karar Vurgusu

Mikati, görüşmelerinde gereksiz şiddet döngüsünden kaçınmak ve durumu daha da karmaşıklaştıracak tırmanışı önlemek adına kapsamlı bir ateşkesin sağlanması ve 1701 sayılı karar'ın uygulanmasının önemini vurguladı. Bu karar, 2006 Lübnan Savaşı'nın sona erdirilmesi amacıyla alınmıştı.

Şiddetin Kınanması

Mikati, hükümetinin sivillere yönelik her türlü şiddeti kınadığını belirterek, sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanmasının, can kaybını önlemek ve sahadaki durumu daha da kötüleştirmemek için tek çözüm olduğunu dile getirdi.

Mecdel Şems'teki Trajedi

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştır.

İsrail ordusu, saldırının Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden yapıldığı yönündeki istihbaratlarını paylaşarak Lübnan Hizbullahı'nı suçladı. Ancak Hizbullah, olayla herhangi bir bağlantıları olmadığını belirtti.

Netanyahu'nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, suçu Hizbullah'a yükleyerek, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak. Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.