Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'in Saldırısı Hakkında Açıklama

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail'in muhtemel saldırısının sınırlı olacağına dair güvence aldıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:34
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:34

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'in Saldırısı Hakkında Açıklama

Lübnan Dışişleri Bakanı'ndan Önemli Açıklama

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, İsrail'in ülkesine yönelik olası bir saldırının sınırlı olacağına dair ilgili ülkelerden güvence aldıklarını ifade etti.

Beyrut'ta Al-Jadeed Televizyonuna Konuştu

Buhabib, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yayın yapan Al-Jadeed Televizyonu'na verdiği demeçte, İsrail ile Hizbullah hareketi arasında artan gerilime işaret etti.

Mecdel Şems Olayı ve Sonuçları

Son dönemde yaşanan Mecdel Şems saldırısında, İsrail tarafından yapılan bir saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda yaralı bulundu.

İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba bölgesinden ateşlendiğini belirterek, bu saldırının sorumlusunun Hizbullah olduğunu iddia etti. Ancak, Hizbullah bu iddiaları yalanlayarak herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

Netanyahu'dan Tehditler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." şeklinde ifadeler kullandı.