Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lufthansa, Beyrut Uçuşlarını Güvenlik Nedeniyle Durdurdu

Lufthansa, güvenlik endişeleri nedeniyle Beyrut'a düzenlediği uçuşları askıya aldı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 12:59
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 12:59

Lufthansa, Beyrut Uçuşlarını Güvenlik Nedeniyle Durdurdu

Lufthansa'nın Beyrut Uçuşları İptal Edildi

Alman havayolu şirketi Lufthansa, güvenlik nedenleriyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a olan tüm uçuşlarını durdurdu. Şirketin basın departmanından AA muhabirine yapılan açıklamada, ilk iptalin 5 Ağustos tarihine kadar geçerli olduğu belirtildi.

Diğer Hava Yollarında da İptal

Lufthansa'nın bağlı olduğu grup kapsamında bulunan Swiss ve Eurowings gibi havayolu şirketlerinin de aynı nedenlerle uçuşlarını durdurduğu ifade edildi. Uçuşların yeniden ne zaman başlayacağı, ilerleyen günlerde yapılacak bir durum değerlendirmesi ile belirlenecek.

Mecdel Şems Saldırısı Tarafından Etkileniyor

Son günlerde Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde gerçekleşen bir roket saldırısı, ağır kayıplara yol açtı. Olayda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, roketlerin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini duyurarak Lübnan Hizbullahı'nı bu saldırılardan sorumlu tuttu.

Ancak, Lübnan Hizbullahı, bu iddiaları reddederek olayla bağlantıları olmadığını açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmamalı. Hizbullah, şimdiye dek ödemediği ağır bir bedelle sonuçlanacak," ifadelerini kullandı.