Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lufthansa ve Avusturya Havayolları'nın İsrail Uçuşları İptal Edildi

Lufthansa ve Avusturya Havayolları, İsrail uçuşlarını iptal etti. Tüm detaylar ve açıklamalar haberimizde.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:04
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:04

Lufthansa ve Avusturya Havayolları'nın İsrail Uçuşları İptal Edildi

Lufthansa ve Avusturya Havayolları Uçuşlarını Durdurdu

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa ve Avusturya Havayolları, bugün gerçekleştirilmesi planlanan İsrail uçuşlarını iptal ettiklerini duyurdu. İptal edilen seferler arasında özellikle Tel Aviv uçuşları yer almakta.

İsrail'den gelen bilgilere göre, bu kararın ne kadar süre geçerli olacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. İptaller, İsrail Ordusu tarafından Lübnan'a yönelik potansiyel saldırı tehditleri nedeniyle alındı. Öncelikle, 28 Temmuz Pazar akşamı planlanan tüm uçuşlar iptal edilmiş veya ertelenmişti.

Seyahatlerde Tıkanıklık

Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’ndan bu sabah bazı seferlerin gerçekleştirilmekte olduğu ama bazı seferlerin de iptal edildiği bildirilmiştir.

Mecdel Şems Saldırısı

Öte yandan, Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems beldesindeki bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. İsrail Ordusu, roketin Lübnan’ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini belirtirken, Lübnan Hizbullahı konuya dair sorumluluğu reddetti.

İsrail Başbakanı'nın Açıklaması

Binyamin Netanyahu, yaşanan olayla ilgili olarak, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı kayıtsız kalmayacak. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği bir bedel ödeyecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.