Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maduro, Venezuela'nın Seçim Sistemini Övdü

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin en sağlam seçim sistemine sahip olduğunu belirterek, seçimlere dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 06:56
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 06:56

Maduro, Venezuela'nın Seçim Sistemini Övdü

Venezuela, Seçim Sistemini Güçlü Buluyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkelerinin dünyanın en sağlam seçim sistemine sahip olduğunu vurguladı. Bu açıklama, Venezuela'da gerçekleştirilecek olan devlet başkanlığı seçimi öncesinde başkent Karakas'ta uluslararası gözlemcilerle bir araya geldiği sırada yapıldı.

Seçimle İlgili Görüşler

Maduro, Venezuela seçimlerinin sonuçlarının, halkın tercihini gösterdiğini ifade ederek, bu tercihlere saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, daha önceki beş devlet başkanının seçim gözlemcisi olarak ülkeye girişine izin verilmemesi konusundaki kararların Ulusal Seçim Konseyi (CNE) tarafından alındığını belirtti. "Gözlemcileri davet etme yetkisi yalnızca CNE'ye aittir. Yasalara saygı duymak zorundayız," dedi.

Ekonomik Gelişmeler

Maduro, ülkenin son dönemlerde tek taraflı yaptırımlar ve aşırı sağın neden olduğu şiddetle mücadele ederek zorlu zamanları geride bıraktığını ifade etti. "Ekonomimizi kendi çabalarımızla düzelttik. Petrol türevlerine bağımlı olmayan, çeşitlendirilmiş bir üretim sistemine geçtik. Üretimle büyüyen ülkemiz, yerel para birimi dolar karşısında değer kazandı ve hiperenflasyonu kontrol altına aldık," değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Gözlemci Heyeti

Venezuela basınında yer alan haberlere göre, seçimleri izlemek üzere ülkeye 900'den fazla uluslararası gözlemci geldi. Bu gözlemciler arasında Türkiye'den bir heyet, Afrika Birliği, Latin Amerika Seçim Uzmanları Konseyi (CEELA), eski İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ve eski Brezilya Dışişleri Bakanı Celso Amorim gibi isimler yer alıyor.

Venezuela halkı, bugün yeni devlet başkanını seçmek üzere sandık başına gidiyor.