Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'da 17 Bin Kalıcı Konutun Teslimi Yapılacak

Malatya'da yıl sonuna kadar 17 bin kalıcı konut teslim edileceği duyuruldu. Vali Seddar Yavuz detayları paylaştı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 22:48
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 22:48

Malatya'da 17 Bin Kalıcı Konutun Teslimi Yapılacak

Malatya'da Kalıcı Konut Müjdesi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentte bu yıl sonuna kadar 7 bini kırsal olmak üzere toplam 17 bin kalıcı konutun teslim edileceğini açıkladı. Vali Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yürütülen çalışmalara dair bilgi verdi.

Yıkım ve Tahliye Çalışmaları Sürecek

Vali Yavuz, kalıcı konut, iş yerleri ve kırsal konutlar konusunun en önemli gündem maddeleri olduğunu vurguladı ve bu konudaki çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Rezerv alanlarda gerçekleştirilen tahliye ve yıkım işlemlerinin devam ettiğini belirten Yavuz, "Yıkmadan şehri ayağa kaldırmak mümkün değil. Bu nedenle rezerv alan çalışmalarına önem veriyoruz." dedi.

Kırsal Konut Projeleri

Yavuz, 7 bin kırsal konut ihalesinin neredeyse tamamlandığını ifade ederek, "Eylül ayında yaklaşık 3 bin yeni kura çekeceğiz. Yıl sonuna kadar 10 bin konut daha vatandaşlarımıza teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Eğitim ve Güvenlik Önlemleri

Malatya'da üniversite öğrencilerinin karşılanmasına yönelik ekip kurduklarını aktaran Yavuz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve güvenlik birimlerinden oluşan bu ekibin öğrencilere yardımcı olacağını söyledi.

Derslik ve Okul Projeleri

Deprem öncesinde Malatya'da 182 bin 325 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Vali Yavuz, "855 dersliğimiz kullanılamaz hale geldi. 9 Eylül 2024'e kadar 583 derslik inşaatını tamamlayacağız." dedi.

Güvenlik Mücadelesi

Uyuşturucu ile mücadele kararlılıkla sürdürülecek diyen Yavuz, güvenlik tedbirleri ile hırsızlık suçlarında da ciddi ilerlemeler kaydedeceklerini belirtti. Tüm bu çalışmaların, olağanüstü koşullar altında yapıldığını vurguladı.

Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer ile AFAD İl Müdürü Ali Altındal, projeler hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek...

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Yeni Kongre ve Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelerek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.