Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'da Deprem Anında Annenin Kahramanlığı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Malatya'da deprem anında engelli oğlunu taşıyan bir annenin görüntüsü, güvenlik kamerasında kaydedildi.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 19:48
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 19:48

Malatya'da Deprem Anında Annenin Kahramanlığı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Malatya'da Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Malatya'nın Kale ilçesinde, 5.9 büyüklüğündeki depremin yaşandığı anlarda, Muazzez Güler isimli bir annenin engelli oğlu Doğukan Güler('un) sırtında dışarıya taşınması güvenlik kamerasına yansıdı.

Deprem Anı ve Güvenlik Kamerası Görüntüleri

Çevre illerden de hissedilen deprem, kent merkezindeki okullarda paniğe neden oldu. Öğrenciler, sınıflarını terk etmekte zorlanırken, Emine Nezihe Parlak İlkokulu’nda görev yapan Muazzez Güler, 10 yaşındaki engelli oğlu Doğukan’ı sırtında taşımayı başardı. Bu ani kurtarma anı okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Oğlunun Durumunu Anlatan Anne

Muazzez Güler, serebral palsi hastası olan oğlunun 4. sınıfa gittiğini ve yürüyemediğini belirtti. Depremin meydana geldiği anı şöyle anlattı: "Oğlum başının üstüne kitap koymuş, dua ediyordu. 'Annemi bekliyordum, biliyordum geleceğini' dedi. Sırtıma aldım ve birlikte dışarı indik. Daha önce tatbikatta bu şekilde eğitim almıştık."

Oğulun Korkusu ve Bekleyişi

Doğukan, deprem esnasında korktuğunu ve çömelmediği için kafasının üstünde kitabını tuttuğunu ifade ederek, "Annem geldi ve beni aşağıya indirdi, ardından sandalyeye oturttu." dedi.

Yetkililerin Değerlendirmesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Arama Kurtarma Lideri olan Fatma Korkmaz, 30 kişilik bir ekiple okullarda düzenli deprem tatbikatları yaptıklarını belirterek, annenin ve oğlunun eğitimi gereği hareket etmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda...

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki deprem anında Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan'ı (solda) sırtında taşıyan anne Muazzez Güler'in (sağda) görüntüsü güvenlik kamerasınca kaydedildi. Güler, açıklamada bulundu.