Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya Valisi Seddar Yavuz'dan Hasarlı Binalar ve Güvenlik Açıklamaları

Malatya Valisi Seddar Yavuz, hasarlı binalar ve asayiş konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 15:43

Malatya Valisi Seddar Yavuz'dan Hasarlı Binalar ve Güvenlik Açıklamaları

Malatya Valisi Seddar Yavuz'dan Hasarlı Binalara İlişkin Açıklamalar

Malatya'nın Valisi Seddar Yavuz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremler sonrası kentteki hasarlı binalar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yapılan açıklamada, "Şu anda orta hasardan ağır hasara dönen binalar var. Hızlıca yıkacağız, hızlı inşa edeceğiz ama kendimize menfaat sağlamayacağız," dedi.

Açıklamaların Detayları

Vali Yavuz, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Ağustos ayı asayiş verilerini masaya yatırdı. Kentte son bir ayda 2 bin 481 asayiş olayı meydana geldiğini ve 2 bin 215 olayın aydınlatıldığını belirtti. Yavuz, ayrıca çeşitli silah ve uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Asayiş ve Uyuşturucu ile Mücadele

Son bir ayda toplam 275 narkotik olayı yaşandığını ve 361 kişiye işlem yapıldığını ifade eden Yavuz, 28 zanlının tutuklandığını da belirtti. Yakalanan uyuşturucu maddeler arasında 268 gram metamfetamin ve 11 bin 488 sentetik ecza bulunduğunu söyledi.

Trafik Güvenliği Üzerine

Vali Yavuz, trafik denetimleri ile ilgili de şu bilgileri paylaştı: 5 ölümlü trafik kazası ve 260 yaralamalı kaza

Düzensiz Göç ve Terörle Mücadele

Düzensiz göçmenlere karşı yapılan mücadele kapsamında 351 düzensiz göçmen yakalandığı ve 4 zanlının tutuklandığı bilgisini verdi. Terörle mücadele konusunda da 3 operasyonda 4 zanlının tutuklandığını aktardı.

Sonuç ve Beklentiler

Vali Yavuz, konuşmasının devamında, deprem sonrası inşaat süreçlerini hızlandıracaklarını vurgulayarak, "Eğer yavaş davranırsak bu şehir, enkaz yığını halinde kalmaya devam eder," ifadelerini kullandı. Yavuz, okul güvenliği konusunu da önceliklendirerek, halkın desteği ile tüm sorunların aşılabileceğini söyledi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, ağustos ayı asayiş...

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, ağustos ayı asayiş verilerine ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.