Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malezya, BRICS Üyeliği İçin Rusya'ya Başvurdu

Malezya, BRICS'e katılma talebini Rusya'ya iletti. Başbakan Enver İbrahim, iki ülke ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:55

Malezya, BRICS Üyeliği İçin Rusya'ya Başvurdu

Malezya'nın BRICS Üyelik Başvurusu

Malezya, BRICS ülkelerine katılma amacıyla Rusya'ya başvuruda bulundu. Bernama haber ajansının bildirdiğine göre, Başbakan Enver İbrahim, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile gerçekleştirdiği görüşmede bu konuyu gündeme getirdi.

Görüşmenin Detayları

İki lider, Putrayaja kentindeki toplantıda, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, ticaret, yatırım, güvenlik, yüksek öğrenim, teknoloji ve turizm gibi alanlarda işbirliğinin artırılması üzerine kapsamlı tartışmalar yaptı.

Toplantıda, Malezya’nın BRICS’e katılma isteğinin önemli bir gündem maddesi olduğu vurgulandı. Enver, Rusya'ya gönderdiği mektupta, BRICS’e üye ülkeler ya da stratejik ortak olarak katılmaya açık olduklarını belirtti.

Filistin ve Ukrayna Konuları

Görüşmede, Filistin’deki güncel durum da ele alındı. Malezya, Gazze’de kalıcı bir ateşkes ve insani yardım sağlanmasının yanı sıra, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üye olması gerektiğini vurguladı. Enver, Ukrayna'daki çatışmanın çözümünün diyalogla mümkün olduğunu ifade etti.

BRICS Hakkında Kısa Bilgi

BRICS, 2006 yılından beri faaliyet göstermekte ve Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ile Güney Afrika'nın yer aldığı bir yapı olarak küresel ekonomideki rolünü artırmaktadır. Bu yıl Mısır, Etiyopya, İran ve BAE’nin de katılımıyla BRICS, daha geniş bir uluslararası platform haline gelmiştir.

Giyinmekte olduğu ekonomik strateji ile gelişmekte olan ülkelerin uluslararası konularda daha fazla temsil edilmesini hedefleyen BRICS, dünya düzeninde alternatif bir güç oluşturma sürecini sürdürmektedir.