Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maltepe'de Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Maltepe'de 3 otomobilden hırsızlık yapan S.C. isimli şüpheli, güvenlik kameraları sayesinde yakalandı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:31

Maltepe'de Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Maltepe'de Hırsızlık Olayı ve Şüphelinin Yakalanması

İstanbul'un Maltepe ilçesinde, peş peşe yaşanan 3 otomobil hırsızlığı olayının ardından güvenlik güçleri harekete geçti. Hırsızlık olayları, 7 Mart, 30 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde Altayçeşme Mahallesi'nde gerçekleşti. Çalınan araçlardan çeşitli teknolojik ürünler kayboldu.

Güvenlik Kameraları ile İzleme

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olayların ardından yaptıkları detaylı araştırma ile şüpheli S.C.'nin kimliğini tespit ettiler. S.C.'nin, park halindeki araçların camlarını aparatlarla kırarak içindeki değerli eşyaları çaldığı anlaşıldı.

23 Temmuz'da Yakalandı

Şüpheli, 23 Temmuz tarihinde Feyzullah Mahallesi'nde yapılan bir operasyonda yakalandı. S.C.'nin üst aramasında, araçların sinyalizasyon sistemlerini devre dışı bırakmak için kullanılan bir sinyal kesici cihaz bulundu.

Suç Kaydı ve Adli Süreç

Yapılan sorgulama sonrasında, S.C.'nin daha önce "otodan hırsızlık", "açıktan hırsızlık" ve "resmi belgede sahtecilik" gibi toplam 53 suç kaydının bulunduğu belirlendi. Şüphelinin, hırsızlık eylemlerini gerçekleştirmeden önce olay yerini gözlemlediği ve sinyal kesici cihaz aracılığıyla araçların kilitlenmesini engellediği, sinyal kesici cihazın etkili olmadığı ortamlarda ise 'aparatlar' kullanarak camları kırdığı ortaya çıktı.

Şu an itibarıyla S.C., 'otodan hırsızlık' suçlamasıyla polisteki işlemlerinin bitiminde adliyeye sevk edildi.