Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Manchester Belediye Başkanı'ndan Havalimanındaki Polis Şiddetine Yanıt

Belediye Başkanı Andy Burnham, Manchester Havalimanı'ndaki polis şiddetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 18:30
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 18:30

Manchester Belediye Başkanı'ndan Havalimanındaki Polis Şiddetine Yanıt

Manchester Havalimanı'ndaki Polis Şiddeti Üzerine Açıklama

İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda yaşanan polis şiddeti olayı sonrası Belediye Başkanı Andy Burnham, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Burnham, "Halkı acele karar vermemeye davet ediyorum." dedi.

Olayın Arka Planı

Olay, polisin bir şahsı gözaltına almak istediği sırada yaşanan fiziksel bir müdahale sonucu gelişti. Manchester Evening News tarafından yayınlanan güvenlik kamerası kayıtlarında, polisin gözaltına almak istediği kişinin ve onunla birlikte bulunan bir diğer kişinin polis memurlarına saldırdığı görüldü. Videolarda, bir erkek polise, diğerinin de iki kadın polise saldırdığı dikkat çekti.

Burnham'dan Gözlem ve Yargı Uyarısı

Burnham, olaylara karışan 4 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, Bağımsız Polis Davranışları Ofisi'nin (IOPC) polis memurunun davranışına yönelik soruşturmasını tamamlaması için halkın sabırlı olmasını istedi. "İnsanların, her şeyin tam olarak aydınlatılmasına izin vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Olaya Dair Diğer Detaylar

23 Temmuz'da yaşanan olayın videosunda, polisin yerde yatan kişinin yüzüne ve başına tekme attığı anlar yer aldı. Ayrıca, banka oturan bir şahsı yere yatırarak müdahalede bulunduğu görüntüler de sosyal medyada büyük tepki topladı. Manchester Polisi, olaydan önce 3 polis memuruna saldırıldığını ve birinin burnunun kırıldığını duyurdu. Olay sonrası hastaneye kaldırılan 3 polis memurunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Yerde yatan kişiyi tekmeleyen polis, operasyondan ve tüm görevlerden men edildi.