Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Manchester Havalimanı'nda Polis Şiddeti: Kişinin Beyninde Kist Tespit Edildi

İngiltere'de bir kişinin polis tarafından gözaltında kafasına tekme atılması sonrası sağlık durumu ciddi şekilde kötüleşti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 22:19
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 22:19

Manchester Havalimanı'nda Polis Şiddeti: Kişinin Beyninde Kist Tespit Edildi

Olayın Detayları

İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda, polis ekiplerinin gözaltı işlemi sırasında bir şahsın kafasına ve yüzüne tekme atan görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Avukat Ahmet Yakup, müvekkili Fahir ile ilgili basın açıklamasında, olay sonrası gerçekleştiren tomografi sonucunda, Fahir'in beyninde kist bulunduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Yaşam Mücadelesi

Avukat Yakup, Fahir'in durumunun bir gecede kötüleştiğini ve yaşam savaşı verdiğini belirtti. Müvekkili Fahir'in kardeşi Amaad ile yaşlı annesini de temsil eden Yakup, polis şiddetinin sonucunda yaşanan gelişmelerin son derece endişe verici olduğunu vurguladı.

Sosyal Tepkiler

Olay, havalimanında yaşanan arbede sırasında meydana geldi. Görüntülerde, polis memurları tarafından durdurulan ve yere yatırılan Fahir'in cafalarına defalarca tekme atıldığı görülüyordu. Olayın ardından Manchester Polisi, memurların saldırıya uğradığını ve bunun sonucunda dört kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.

Sosyal medyada yayılan bu görüntüler, Müslüman bireylerin hedef alındığı algısıyla birlikte birçok sivil toplum kuruluşu ve tanınmış kişilerin tepkilerine neden oldu. Olayda yer alan polis memurunun açığa alındığı da duyuruldu. Yetkililer, toplumdaki endişeleri anladıklarını ifade ederek konunun ayrıntılı şekilde inceleneceğini belirtti.