Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Manchester Havalimanı'nda Polis Şiddeti Olayında Gözaltı

İngiltere'de bir polis memuru, gözaltında olan bir kişinin kafasına tekme attığı için görevden alındı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 00:02
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 00:02

Manchester Havalimanı'nda Polis Şiddeti Olayında Gözaltı

Manchester Havalimanı'nda Şoke Eden Olay

İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda bir kişinin gözaltına alındığı sırada, sadece yerde yatmakta olan şahsın kafasına ve yüzüne tekme atan bir polis memuru, operasyonel görevden uzaklaştırıldı.

Polis Teşkilatından Açıklama

Manchester Polis Teşkilatı'nın Başkomiser Yardımcısı Wasim Chaudhry, yaşanan durumu tasvir eden yazılı bir açıklama yaptı. Chaudhry, sosyal medyada yayımlanan görüntülerdeki davranışın "şoke edici" olduğunu belirtti. "Gözaltı esnasında böyle bir güç kullanılması alışılmadık bir durumdur ve bunun yarattığı endişeyi anlıyoruz," dedi.

Olayın Ardındaki Gelişmeler

Olay, dün akşam Manchester Havalimanı'nın otoparkında gerçekleşti. Gözaltına alınmak istenen kişi ve yanındakilerin üç polis memuruna saldırdığı bildirildi. Olayda bir kadın polisin burnunun kırıldığı ve üç polis memurunun hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Bağımsız İnceleme ve Gözaltılar

Chaudhry, tekme atan polisin görevden alındığını ve konunun Bağımsız Polis Davranışları Ofisine sevk edildiğini aktardı. Olayda dört kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerden iki tanesinin, polisin görevini icra etmesini engellemek ve sağlık personeline saldırmak suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Toplumsal Tepkiler

Manchester Havalimanı'nda yaşanan olayın görüntüleri sosyal medyada yayımlanarak büyük yankı uyandırdı. Bazı sivil toplum kuruluşları ve tanınmış isimler, polis şiddetine maruz kalanların Müslüman olması konusunda endişe duyduklarını ifade ettiler.

Gözaltına alındıktan sonra yaşanan arbede ile ilgili olarak gazeteci Alex Tiffin, güvenlik araması sırasında saldırgan olarak belirtilen kişilerin annesinin polise itildiğini ve bu olayla birlikte durumu daha da karmaşık hale getirdiğini öne sürdü.