Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mavi Marmara Derneği'nden Vicdan Gemisi İçin Çıkış Belgesi Talebi

Haydarpaşa Limanı'nda Mavi Marmara Derneği, Vicdan Gemisi için çıkış belgesi çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 23:32
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 23:32

Mavi Marmara Derneği'nden Vicdan Gemisi İçin Çıkış Belgesi Talebi

Mavi Marmara Derneği'nden Vicdan Gemisi İçin Çıkış Belgesi Talebi

Haydarpaşa’da Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan Gemisi" için çıkış belgesi verilmesini istedi. Geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulması nedeniyle, dernek üyeleri "özgürlük nöbeti" sloganıyla liman önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Koalisyonun Çalışmaları

Dernek başkanı Beheşti İsmail Songür, Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun 2006 yılından bu yana Gazze'deki ablukanın kaldırılması amacıyla toplamda 15 insani yardım operasyonu gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Songür, koalisyonun İngiltere, Norveç, İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye, Malezya, Kanada, Avustralya, Amerika ve Yeni Zelanda gibi 12 ülke ve 52 katılımcıyla yola çıkmak üzere hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

Vicdan Gemisi'nin Durumu

Songür, "Koalisyonda birçok farklı ülkeden gemiler yer alırken, Türkiye’den Mavi Marmara Derneği'ne ait Vicdan Gemisi de bu harekete katılacaktır. Gemi, Haydarpaşa Limanı'nda 68 gün önce liman çıkış belgesi için başvuruda bulunmuştur," ifadelerini kullandı.

Yetkililere Çağrı

Songür, Haydarpaşa Limanı'ndaki yetkililere hitaben şu açıklamalarda bulundu: "Tamamen sivil aktivistlerden oluşan Özgürlük Filosu Koalisyonu, 1 yıldır 57 üyesi bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa ülkelerinin somut adımlar atamadığı konularda, ciddi bir girişimde bulunmuştur. Dünya çapında 52 ülkeden soykırımı durdurmak için tüm hazırlıklar tamamlanmışken, yalnızca bir imza bekleniyor. Barışçıl aktivizmle dünya limanlarını dolaşmak isteyen Vicdan Gemisi'ne yönelik bu olumsuz tutumdan bir an önce vazgeçilmesini umuyoruz."

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan...

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan Gemisi"ne çıkış belgesi verilmesini talep etti. Geminin Haydarpaşa Limanı'nda tutulduğu gerekçesiyle "özgürlük nöbeti" sloganıyla liman önünde bekleyen grup adına dernek başkanı Beheşti İsmail Songür (ortada) açıklama yaptı.