Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mavi Vatanı Korumada Yeni Dönem: GÖKSUR Hava Savunma Füze Sistemi

ASELSAN'ın geliştirdiği GÖKSUR, Mavi Vatan'ın savunmasında önemli bir rol üstlenecek.

Yayın Tarihi: 16.08.2024 15:54
Güncelleme Tarihi: 16.08.2024 15:54

Mavi Vatanı Korumada Yeni Dönem: GÖKSUR Hava Savunma Füze Sistemi

Mavi Vatanın Yeni Koruyucusu: GÖKSUR

ASELSAN'ın Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, mavi vatanın savunulmasında önemli bir unsur olarak gemisavar, seyir füzeleri, insansız hava araçları ve savaş uçaklarının tehditlerine karşı kritik bir rol üstlenecek.

Çelik Kubbe ile Entegre Çalışma

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi Çelik Kubbe projesinin deniz versiyonu olarak GÖKSUR, ASELSAN'ın yüksek teknoloji ve uzmanlığa dayalı bilgi birikimi ile geliştirilmekte. İlk denemeleri TÜBİTAK SAGE iş birliği ile gerçekleştirilen sistem, >hava ve füze savunma alanında önemli bir gap ve seviye atlama sağlamakta.

Özellikleri ve Yeteneği

GÖKSUR, 360 derece tehdit imha yeteneği ile donanmış, yeni nesil IIR arayıcı başlığı ve çoklu hedef önleme kabiliyeti özellikleriyle öne çıkıyor. Müstakil olarak veya diğer platformlarla entegre biçimde çalışabilen sistem, veri bağına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. GÖKSUR, modüler tasarım yaklaşımıyla farklı konfigürasyonlar sunarak, deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına karşı geliştirildi.

Test Süreçleri ve Gelecek Planları

GÖKSUR'un atış testleri, TÜBİTAK SAGE altyapısı kullanılarak yapılmaya hazırlanmakta. Atışlı test kampanyalarının tamamlanmasının ardından, sistemin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na kısa süre içinde sunulması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi "Çelik Kubbe"nin denizlerdeki en önemli unsurlarından ASELSAN'ın Yakın Hava Savunma Füze Sistemi GÖKSUR, mavi vatanın tehditlere karşı korunmasında kritik rol üstlenecek. Şirketin TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ile hava ve füze savunma alanında sahip olduğu bilgi birikimine ve ileri teknolojilerine yakın dönemde eklenecek GÖKSUR üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.