Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MediaMarkt, Publicis Groupe ile Yeni Medya Anlaşmasını Duyurdu

MediaMarkt, medya ajansı olarak Publicis Groupe ile anlaştığını açıkladı, hedef global medya yönetimini optimize etmek.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 14:42
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 14:42

MediaMarkt, Publicis Groupe ile Yeni Medya Anlaşmasını Duyurdu

MediaMarkt ve Publicis Groupe İşbirliği

MediaMarkt, küresel medya ajansı olarak Publicis Groupe ile yeni bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, MediaMarkt, Türkiye de dahil olmak üzere tüm faaliyet gösterdiği ülkelerde medya planlama ve satın alma işlemlerini tek çatı altında toplayacak.

Ekim 2022'den Beri Yeni Bir Vizyon

MediaMarkt, Ekim 2022 itibarıyla "deneyim elektroniği" alanında yeniden konumlanarak, sunduğu elektronik deneyim ve hizmetleri öne çıkarmayı hedefliyor. Bu dönüşüm çerçevesinde "MediaMarkt'la Tam Zamanı! (Let's Go!)" sloganıyla başlatılan ilk global iletişim kampanyası tüm ülkelerde eş zamanlı olarak hayata geçirildi.

Medya Faaliyetlerinin Birleştirilmesi

MediaMarktSaturn Grubu, bu pazarlama dönüşümünün bir sonraki aşaması olarak medya planlama ve satın alma faaliyetlerini Publicis Groupe ile birleştirerek büyük bir sinerji oluşturmayı amaçlıyor. Avrupa'da sürdürdüğü yaklaşık 8 aylık süreçte, 4 önemli ajansla yapılan konkur sonucunda Publicis Groupe seçildi.

Yeni Bilgi Teknolojileri ve Verimlilik Artışı

Yeni medya ajansı ile birlikte MediaMarktSaturn, hem konvansiyonel hem de dijital medya stratejilerini optimize etmeyi ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, veri destekli kişiselleştirilmiş iletişim alanındaki en son teknolojik yetenekleri geliştirme planları bulunuyor.

Güçlü İletişim ve Medya Stratejisi

Publicis Groupe ile yapılacak olan işbirliği, müşteri mesajlarının daha etkili bir şekilde iletilmesini sağlarken, MediaMarktSaturn'un Türkiye dahil toplamda 11 ülkede daha güçlü bir iletişim ve medya stratejisi oluşturmasına olanak tanıyacak.

Michael Schuld'un Açıklamaları

MediaMarktSaturn Grubu'nun Pazarlama ve Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CCMO) Michael Schuld, "Şimdi, medya alanında da bu vizyonu gerçekleştirmek ve mesajımızı en etkili şekilde müşterilerimize ulaştırmak adına bir sonraki adımı atıyoruz." diyerek sürecin önemine vurgu yaptı.